• Linda Lewis s-a bucurat de succes ca solistă în anii 1970, cu melodii precum Rock-A-Doodle-Doo.
  • Anunțând decesul pe rețelele de socializare, fratele ei, Dee Lewis Clay, a declarat că frumoasa și iubita ei soră” s-a stins liniștită acasă.
  • Chitaristă și claviaturistă autodidactă, a apărut la primul festival Glastonbury în 1970 și a avut patru hituri în top 40 în următorul deceniu.

Cântăreața și compozitoarea Linda Lewis, a cărei carieră s-a întins pe mai bine de patru decenii, a murit la vârsta de 72 de ani, a anunțat familia sa, scrie BBC. Lewis era cunoscută pentru o gamă vocală de cinci octave și a asigurat backing vocals pentru artiști precum David Bowie și Rod Stewart. De asemenea, s-a bucurat de succes ca solistă în anii 1970, cu melodii precum Rock-A-Doodle-Doo. În semn de omagiu, Midge Ure a spus că a cântat minunat”.

Anunțând decesul pe rețelele de socializare, fratele ei, Dee Lewis Clay, a declarat că frumoasa și iubita ei soră” s-a stins liniștită acasă și a descris moartea ca fiind sfâșietoare”. Lewis s-a născut Linda Ann Fredericks în West Ham și a urmat cursurile unei școli de teatru, obținând mai târziu roluri non-vorbitoare în filmul britanic A Taste of Honey” în 1961 și, trei ani mai târziu, în rolul unui fan țipător în primul film al trupei Beatles, A Hard Day’s Night”.

Chitaristă și claviaturistă autodidactă, a apărut la primul festival Glastonbury în 1970 și a avut patru hituri în top 40 în următorul deceniu. Rock-A-Doodle-Doo a ajuns pe locul 15 în Marea Britanie în 1973, în timp ce It’s In His Kiss – un cover disco al piesei The Shoop Shoop Song, înregistrată pentru prima dată de Merry Clayton – a ajuns pe locul șase în 1975.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Colaborarea ei cu Bowie a inclus backing vocals pe albumul Aladdin Sane, în timp ce alți artiști cu care a lucrat au fost Cat Stevens, Joan Armatrading și Jamiroquai. Scriind pe Twitter, Ure a spus: Foarte trist să aud asta. M-am îndrăgostit enorm de Linda Lewis. Not A Little Girl Anymore, piesa de titlu de pe albumul ei din 1975, a fost un cântec grozav și frumos cântat de ea.”

Mike Scott, solistul trupei scoțiene The Waterboys, a declarat că îi pare foarte rău” să audă de moartea lui Lewis și că aceasta a fost fabuloasă”. La începutul acestui an, Lewis a apărut în emisiunea James Whale Unleashed de pe TalkTV și a interpretat o versiune acustică a piesei Rock-A-Doodle-Doo. După moartea ei, Whale a declarat că a fost atât de trist să audă” vestea și a descris interpretarea ca fiind genială”.

Citește și