• Melodia lui Elvis, White Christmas, a fost interzisă deoarece regele rockului submina tineretul Americii.
  • It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas a fost interzis în 2019 pentru că vorbește de pistoale.
  • Santa Baby a fost interzis de BBC în timpul războiului.

Dintre toate sărbătorile, Crăciunul este cel care are cele mai multe melodii care îi sunt consacrate – atât cântece tradiționale, colinde, cât și cântece din epoca modernă. Unele dintre ele însă au fost interzise de-a lungul timpului în diverse orașe, la posturi de radio și magazine.

Ce artiști au fost interziși

E vorba chiar de artiști cunoscuți precum Elvis ori Eartha Kitt. Regele Rock’n’Roll, a avut o versiune proprie a melodiei „White Christmas” de Irving Berlin care i-a adus probleme. Cu un an înainte, un judecător din Jacksonville l-a acuzat pe Elvis că subminează tineretul Americii. Unii se temeau că muzica lui îi corupe moral pe copii. Așadar, deși albumul festiv era inofensiv, a provocat indignare. Un DJ din Portland a fost concediat pentru că a pus White Christmas în show-ul său.

Prima dată melodia a fost cântată de un copil de 13 ani – Jimmy Boyd. Biserica Romano-Catolică din Boston s-a indignat, pe motivul că acest cântec amestecă sărutul cu nașterea lui Iisus Hristos.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În cele din urmă, Columbia Records l-a trimis pe Jimmy să explice Arhiepiscopiei că Moș Crăciun la care face referire în cântec este de fapt un tătic deghizat.

Perry Como și The Fontane Sisters au avut și ei probleme cu melodia – It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas. Cei doi copii din cântec, Barney și Ben, cer cadou o pereche de cizme și un pistol. Desigur, se referă la costume de cowboy, dar Mood Media a scos cântecul din listă în 2019.

De ce au suferit represalii Eartha Kitt și al său „Santa baby”?

Cântecul a apărut în 1943, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A devenit cea mai cerută melodie la petrecerile de caritate ale United Service Organizations pentru soldați și familiile acestora. Chiar dacă a fost un hit pentru americani, în special pentru familiile afectate de război, BBC nu a fost de acord și a interzis melodia în timpul războiului pentru că scădea moralul. Iar Costa Coffee a interzis cântecul de Crăciun al lui Cliff Richard, Mistletoe and Wine, din localurile sale în 2013, de  tema că vă îndepărta clienții de latte-urile si turtă dulce.

Citește și