• Cristian Român a absolvit facultatea de inginerie aerospațială.
  • Cristian Român este autor al cărții „Universul – Ultima aventură”.
  • Scrisoarea lui Einstein care conține formula E=mc2 s-a vândut cu 1,2 mil de dolari.

Născut în Germania, premiul Nobel, teoria relativității, E=mc pătrat. Ați ghicit! Albert Einstein! Ei bine, e cineva care s-a gândit că marele fizician e singur de Crăciun și că i-ar plăcea să-l invite la masa lui.

Prima întrebare adresată lui Albert Einstein, la un pahar de vin

,,L-aș întrebat cum își gestiona timpul pentru că muncea foarte mult. L-aș întreba cum reușea să îmbine seriozitatea fizicii, rigurozitate științifică cu pasiunea lui pentru a cânta la vioară. Pe lângă toate astea era extrem de apropiat de copii. În cartea ,,Dacă soarele moare” se povestește despre Einstein că era cunoscut în zona în care locuia mai degrabă de copii, decât de către vecini. Avea un tricou cu Popeye Marinarul, își lua o înghețată cu căpșuni la cornet și mergea cu un picior pe trotuar și unul pe stradă. Câteodată îi mai cădea înghețata și se întrista amarnic. Avea o personalitate foarte complexă pe care aș încerca cu toate puterile mele să o descifrez. El nu studia numai cu fizica, ci și cu modul în care gândim noi oamenii, și nu e vorba de oameni de știință, ci chiar oamenii obișnuiți”, a explicat pentru Aleph News Cristian Român, editor senior al revistei Știința și Tehnica.

Știința lasă loc magiei?

,,Cu siguranță! Atunci când abordezi știința sau când citești despre știință, totul se aseamănă cu o lume a poveștilor. Atunci când călătorești cu ochii minții, bazându-te pe date știintifice în univers, călătoria este mult mai bogată, dincolo de ce ne putem imagina. Și cum spunea cineva foarte bine, știința este poezia realității, magia realității”, a spus Cristian Român, la Aleph News.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Citește și