• CEO-ul Disney, Bob Iger, a calificat recent așteptările protestatarilor drept „nerealiste”, atrăgând rapid critici.
  • Actorul Sean Gunn și președintele SAG-AFTRA Fran Drescher l-au numit surd și lipsit de afecțiune.
  • Iger ar putea câștiga peste 27 de milioane de dolari în acest an, de 535 de ori salariul mediu al angajaților săi.

CEO-ul Disney, Bob Iger, care a ieșit din pensie pentru reintegrarea în funcția sa în noiembrie anul trecut, a atras critici și analize în jurul pachetului său de salariu în urma comentariilor sale recente cu privire la greva scriitorilor și actorilor de la Hollywood, informează Business Insider.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută la CNBC la Conferința Sun Valley din Idaho, denumită în mod obișnuit „tabăra de vară pentru miliardari”, Iger a numit greva perturbatoare, „foarte tulburătoare” și a spus că așteptările protestatarilor „nu sunt realiste”.

„Le respect dreptul și dorința de a primi cât mai mult posibil în compensație pentru oamenii lor”, a spus Iger despre Writers Guild of America și SAG-AFTRA, sindicatul actorilor. „Dar trebuie să fii realist în ceea ce privește mediul de afaceri și ceea ce poate oferi această afacere. Este și a fost o afacere grozavă pentru toți acești oameni și va continua să fie chiar și în vremuri perturbatoare. Dar, să fii realist este imperativ aici.”

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE

Comentariile lui Iger au atras rapid critici din partea celor implicați în grevă, dintre care unii au profitat de ocazie pentru a indica pachetul său salarial de la Disney în valoare de zeci de milioane. Într-un interviu din Los Angeles, pe 14 iulie, actorul Sean Gunn a subliniat diferența de salariu dintre Bob Iger și angajatul obișnuit al Disney, numind-o „o rușine a naibii”.

Președintele SAG-AFTRA, Fran Drescher, a calificat comentariile lui Iger „îngrozitor de respingătoare și lipsite de contact”. „Iată-l, stând în hainele lui de designer și tocmai s-a urcat în avionul său privat în tabăra miliardarului, spunându-ne că nu suntem realiști când câștigă 78.000 de dolari pe zi”, a spus Drescher într-un interviu transmis în direct cu senatorul Bernie Sanders. „Cum te descurci cu cineva ca ăsta care este atât de surd?”.

Citește și: