• Utilizatorii noului model GPT-4 de la OpenAI s-au plâns în ultimele săptămâni de degradarea performanțelor.
  • OpenAI a recunoscut că performanța GPT-4 poate fi mai slabă în anumite sarcini.
  • „Pot exista unele sarcini în care performanța se înrăutățește”, a declarat OpenAI într-o postare pe blog.

OpenAI, compania care a creat ChatGPT, a declarat că performanțele GPT-4 ar putea fi mai slabe în unele sarcini, deoarece utilizatorii s-au plâns că modelul este „mai leneș” și „mai prost” în comparație cu iterațiile anterioare, informează Business Insider.

„În timp ce majoritatea parametrilor s-au îmbunătățit, pot exista unele sarcini în care performanța se înrăutățește”, a declarat OpenAI într-o postare pe blog joi, anunțând noile actualizări.

Utilizatorii GPT-4 de la OpenAI s-au plâns în ultimele săptămâni de performanța degradată în comparație cu capacitățile sale anterioare de raționament.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE

Unii și-au exprimat frustrările pe Twitter și pe forumul online al dezvoltatorilor OpenAI cu privire la probleme precum logica slăbită, răspunsuri mai eronate, pierderea urmelor informațiilor furnizate, probleme în a urma instrucțiunile, uitarea adăugării parantezelor în codul software de bază și reținerea doar a celei mai recente solicitări.

„Actualul GPT-4 este dezamăgitor”, a scris un dezvoltator care folosește GPT-4 pentru a-l ajuta să codifice funcții pentru site-ul său web. „Este ca și cum ai conduce un Ferrari timp de o lună, apoi, brusc, se transformă într-o camionetă veche și bătută. Nu sunt sigur că vreau să plătesc pentru el”.

Citește și: