• AUR își prezintă lista de candidați pentru alegerile europarlamentare cu aproape un an înaintea scrutinului.
  • Pe lista AUR se regăsesc 44 de candidați pentru alegerile europarlamentare, printer aceștia numărându-se Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Ramona-Ioana Bruynseels și Cristian Terheș.
  • Odată cu lista de candidați, AUR lansează și programul electoral al partidului pentru euroalegerile de anul viitor.

Prezentarea listei candidaților AUR la alegerile europarlamentare de anul viitor a avut loc sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 20.00, la Arenele Romane din București.

Partidul condus de George Simion susține că mai mult de jumătate dintre cei propuși să intre în competiția pentru un fotoliu în Parlamentul de la Bruxelles sunt cadre universitare sau au o diplomă de doctor în științe, iar vârsta medie a celor 44 de candidați este de 45 de ani. Potrivit comunicatului AUR 45,5% din listă a fost rezervată femeilor.

Cum justifică partidul lui George Simion anunțul care vine cu aproape un an înainte de alegeri? “Decizia conducerii AUR de a anunța candidații pentru europarlamentare cu aproximativ un an înainte de data scrutinului este în egală măsură o provocare pentru competitorii electorali, și o probă de transparență față de alegătorii care au 11 luni pentru a-i putea cunoaște pe cei care le cer voturile.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Odată cu lista de candidați pentru Parlamentul European, AUR prezintă și programul electoral al partidului, structurat pe 11 capitole, de la relațiile României cu UE până la protejarea mediului și resurselor naturale.

Vezi lista de candidați pentru Parlamentul European aici:

Prezentăm câteva fragmente din acest program:

  • AUR va garanta drepturile tuturor românilor care trăiesc pe teritoriul UE și în afara ei.
  • Susținem o Europă sigură și prosperă pentru toți cetățenii ei. Vom promova coeziunea în interiorul UE, reducerea considerabilă a decalajelor economice între statele UE
  • AUR susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cea mai concretă cale în acest sens fiind unirea liber consimțită a celor două state românești.
  • Ne vom opune globalismului, tendințelor de dezrădăcinare și a oricăror presiuni de dezbinare a țărilor UE dar și a românilor.
  • Vom susține un proiect european al națiunilor și vom susține o politică în favoarea conservării resurselor, limbii, culturii și tradițiilor românești, asemenea Poloniei, care luptă pentru propria identitate și pentru propriul popor.
  • Avem nevoie de programe practice de reducere a sărăciei. Cea mai bună măsură socială e un loc de muncă pentru fiecare. Tinerii trebuie să învețe o meserie și să fie încadrați în muncă. România trebuie să-și crească capacitățile de producție de bunuri agroindustriale.
  • Europarlamentarii noștri vor veni cu un pachet de bază de servicii finanțat de Uniunea Europeană și vor propune finanțarea cu prioritate a centrelor și a căminelor pentru persoane vârstnice în mediul rural.
  • Vom lua măsuri care să genereze un nou model de educație pentru a ne atinge obiective clare. Un copil educat astăzi, va fi un adult câștigat, care va aduce societății beneficii și în niciun caz nu va fi un asistat social.
  • Programele europene de finanțare trebuie să răspundă noilor realități sociale și să creeze un mediu favorabil pentru o educație permanentă și care să genereze și să aducă tinerii la un nivel de pregătire cât mai bun.
  • Vrem să oferim cetățenilor români condiții și șanse corecte de acces a fondurilor europene pentru a combate acest dublu standard care ne împiedică să le accesăm și pentru a crea o competitivitate și o competiție cinstită pe piața muncii.
  • Românii trebuie să participe la programe de prevenție care costă mult mai puțin decât tratamentul bolnavilor. Vom face o prioritate din tot ce înseamnă analize medicale care să aibă rolul de prevenție.
  • Vom sprijini construcția spitalelor în orașele mici și medii, pe cele regionale și vom începe modernizarea policlinicilor în orașele mici și medii.
  • Ne vom angaja ca toți românii să fie tratați corect și ca toți să aibă acces la servicii de sănătate de calitate, atât în țară cât și în țările membre UE.
  • În Parlamentul European vom propune alocări de fonduri prin Planul Național de Dezvoltare Rurală pentru realizarea de centre de colectare a legumelor și fructelor și bani pentru modernizarea piețelor agroalimentare pentru ca micii producători locali să poată face față marilor lanțuri de magazine străine, a supermarketurilor și a hipermarketurilor din toate orașele țării.
  • Vom investi în economia locală pentru a stimula creșterea economică și crearea de locuri de muncă. Programul privind piața unică trebuie să îmbunătățească accesul Întreprinderilor Mici și Mijlocii la finanțare și la piețe.
  • Vom susține antreprenorii români în a-și dezvolta/extinde afacerile. Vrem revitalizarea zonelor agroindustriale, de tradiție, și promovarea mărcilor locale, a agroturismului.
  • Vom susține finanțarea cu prioritate a producției de panouri solare și fotovoltaice și vom propune în Parlamentul European un plan în acest sens pe întreaga UE.
  • Vom promova și întări sentimentul național, dragostea de țară și vom promova evenimentele locale de tradiție. Vom promova cultura decentă, educativă, relevantă, care are rolul de a ne educa și de a ne însufleți în tot ceea ce înseamnă promovarea culturii românești. Vom consolida relația cu Biserica și vom dezvolta relația biserică-stat pe tot ce înseamnă cultură națională și promovarea valorilor românești.
  • În Parlamentul European vom servi în principal două cauze fundamentale proiectului nostru: binele țării și suveranismul, fiind încrezători că prin apărarea acestor principii vom îmbunătăți viețile tuturor românilor, atât celor de pe teritoriul țării cât și celor din diaspora. Ne-am săturat să fim tratați ca niște cetățeni de clasă inferioară în cadrul UE, prin diferența de tratament la controalele vamale. Vom lupta ca România să devină un Stat Membru în Schengen.
  • Trebuie să ne consolidăm și mai mult poziția în NATO prin dezvoltarea și aprofundarea parteneriatelor strategice cu alte state membre. Vom sprijini industria autohtonă de armament și vom putea fi parteneri cu statele membre în a spori producția inclusiv pentru export.
  • România trebuie să își apere exploatarea resurselor sale naturale în primul rând prin eradicarea corupției care a dat loc abuzurilor resurselor noastre și de care a beneficiat, de multe ori, o anumită clasă politică. Vom implementa politici și reglementări puternice care să asigure o dezvoltare durabilă și o exploatare responsabilă. Astfel, ne vom asigura că politicile care vizează exploatarea resurselor naturale implică comunitățile locale în procesul decizional.

Citește și: