• „Challengers”, cu o distribuție care o include pe Zendaya și Josh O’Connor și Mike Faist, ar putea lua în considerare cursa sezonului de premiere.
  • Aproximativ 55% dintre cumpărătorii de bilete au fost inspirați să vadă filmul deoarece Zendaya apare în film.
  • „Challengers” s-a bucurat și de proiecțiile Imax, câștigând 1,2 milioane de dolari din acele angajamente.

„Challengers”, o dramă subversivă, cu rating R, plasată în lumea tenisului, a ocupat cu ușurință primul loc la un box office autohton în acest weekend, cu 15 milioane de dolari din 3.477 de locații, scrie Variety.

Pe de o parte, este un rezultat respectabil pentru un film artistic destinat unui public adult, dar ceea ce îl împiedică să fie o performanță de campionat este că „Challengers” are un buget consistent de 55 de milioane de dolari.

Săptămâna viitoare aduce Universal „The Fall Guy”, o comedie de acțiune Ryan Gosling și Emily Blunt care marchează începutul sezonului de vară. De aici, competiția va deveni mai acerbă.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Amazon MGM ar argumenta probabil că „Challengers” nu trebuie să fie un fenomen de box office pentru a avea succes. Profilul mai înalt care vine cu o lansare în cinematografe va ridica „Challengers” atunci când va debuta pe Prime Video, serviciul de streaming al Amazon și îl va configura frumos pentru alte fluxuri de venituri din divertisment acasă. Kevin Wilson, șeful distribuției teatrale la Amazon MGM Studios, a spus că se așteaptă ca filmul să aibă un punctaj cu abonații Prime Video, comparându-l cu „Saltburn”, drama pe care compania a lansat-o toamna trecută și care a continuat să fie printre cele mai bune.

„Acest film va avea o performanță prea mare atunci când ajunge pe platforma noastră”, a spus el, remarcând că veniturile din cinematografe ajută în esență la compensarea costurilor de marketing ale „Challengers”. „Finanțele Amazon sunt puțin diferite în ceea ce privește compararea lor cu alte studiouri”, a adăugat Wilson.

„Challengers”, cu o distribuție care o include pe Zendaya și vedetele în ascensiune Josh O’Connor și Mike Faist, ar putea lua în considerare cursa sezonului de premiere. Criticii au lăudat perspectiva regizorului Luca Guadagnino asupra vieților încurcate ale unui trio de profesioniști ai tenisului, Peter Debruge de la Variety numind drama „elegantă”.

Zendaya a fost principala atracție a filmului. Aproximativ 55% dintre cumpărătorii de bilete au fost inspirați să vadă „Challengers”, deoarece numele ei era deasupra titlului. Actrița face parte dintr-o nouă serie de stele, una care îl include pe colegul ei din „Dune” Timothee Chalamet, Michael B. Jordan din „Creed” și duo-ul „Anyone But You” Sydney Sweeney și Glen Powell. Infuzia pentru tineret vine în timp ce generațiile anterioare de vedete, printre care Leonardo DiCaprio și Tom Cruise, intră în a șasea sau a șaptea decadă. „Challengers” s-a bucurat și de proiecțiile Imax, câștigând 1,2 milioane de dolari din acele angajamente.

„Challengers” a fost inițial programat să dea startul Festivalului de Film de la Veneția. Cu toate acestea, greva actorilor a amestecat aceste planuri când a devenit clar că Zendaya și restul distribuției nu vor putea promova filmul. Este posibil ca întârzierea să fi ajutat sălile de cinema, care sunt blocate într-o recesiune prelungită. Fără suficient produs, vânzările de bilete în 2024 au scăzut cu aproape 20%.

„Challengers” este cel mai mare debut al carierei lui Guadagnino, dar apreciatul regizor a fost întotdeauna mai degrabă un favorit al artei, decât un talent populist. Weekend-ul său de debut a depășit „Bones and All”, care a debutat cu 2,2 milioane de dolari în 2022.

Citește și