• O piesă care pare a fi o colaborare între Drake și The Weeknd a facut furori pe internet.
  • Piesa simulează un schimb de versuri între Drake și The Weeknd, subiectul fiind Selena Gomez.
  • Melodia a fost retras de pe aplicațiile de streaming.

Un cântec lansat vineri, în care un program de inteligență artificială a imitat vocile cântăreților Drake și The Weeknd, a fost retras de pe aplicațiile de streaming după ce casa de producție care reprezintă ambii artiști a acuzat încălcări ale drepturilor de autor, scrie BBC.

Piesa, denumită Heart On My Sleeve” , a fost eliminată de pe Apple Music, Spotify, Deezer și Tidal și va fi îndepărtată și de TikTok și YouTube.

Creatorul piesei, cunoscut drept @ghostwriter, susține că a folosit un soft care a ascultat și a învățat să recreeze vocea lui Drake și a lui The Weeknd.

Piesa simulează un schimb de versuri între Drake și The Weeknd, subiectul fiind actrița Selena Gomez, care a fost iubita lui The Weeknd.

Casa de producție Universal Music Group, care reprezintă ambii artiști, a criticat platformele de streaming pentru faptul că au găzduit această piesă.

Platformele au responsabilitatea legală și etică de a preveni folosirea serviciilor lor în moduri care pot dăuna artiștilor. (…) Antrenarea unor programe A.I. generative prin folosirea muzicii artiștilor noștri (ceea ce reprezintă atât o violare a acordurilor noastre, cât și o violare a drepturilor de autor) precum și disponibilitatea acestui conținut ilegal creat de A.I. pe platformele furnizorilor de conținut digital ne face să ne întrebăm de care parte a istoriei vor să fie cei implicați în ecosistemul muzicii. De cea a artiștilor, a fanilor și a creativității umane sau de partea falsurilor, a fraudei și negării pentru artiști a plăților care li se cuvin” , se arată într-un comunicat al Universal Music Group.

De când a fost postată pe mai multe platforme de streaming, vineri, piesa a devenit virală.

Pe Spotify a fost ascultată de 629.439 de ori înainte să fie retrasă, ceea ce este echivalent cu un venit de 1.888 de dolari pentru creator.

Citește și

Îți e ascultat telefonul? Un expert în tehnologie explică dacă unele reclame online sunt întâmplătoare sau nu

Un autor regal presupune de ce Meghan Markle a ratat încoronarea regelui Charles al III-lea

Un apropiat al familiei regale susține că regina Camilla s-a simțit rănită că a fost numită ticăloasă de prințul Harry