• Încă de la lansarea filmului Titanic s-a dezbătut dacă ușa care o ține pe Rose ar fi putut să îl găzduiască și pe iubitul ei.
  • Bucata de lemn a fost vândută la licitație pentru suma de 718.750 de dolari.
  • Alte loturi importante la evenimentul Heritage Auctions’ Treasures from Planet Hollywood au inclus rochia de sifon a lui Winslet din finalul filmului.

Încă de la lansarea filmului Titanic, în 1997, s-a dezbătut dacă bucata de lemn care o ține pe Rose departe de apele înghețate, ar fi putut, de fapt, să îl găzduiască și pe iubitul ei, Jack, interpretat de Leonardo DiCaprio, scrie The Guardian.

Un teoretician norocos își poate testa acum ipoteza, deoarece bucata de lemn a fost vândută la licitație pentru suma de 718.750 de dolari.

În 2022, regizorul James Cameron a încercat să stingă speculațiile cu privire la faptul că moartea lui Jack nu a fost necesară, realizând ceea ce a declarat pentru Postmedia că este un „studiu științific pentru a pune capăt la toată această poveste și a înfige un țăruș în inima ei o dată pentru totdeauna”.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Cameron a concluzionat invocând un raționament mai puțin științific: „[Jack] trebuia să moară. Este ca Romeo și Julieta. Este un film despre dragoste, sacrificiu și mortalitate. Dragostea este măsurată prin sacrificiu”.

Alte loturi importante la evenimentul Heritage Auctions’ Treasures from Planet Hollywood au inclus rochia de sifon a lui Winslet din finalul filmului, care s-a vândut cu 125.000 de dolari, biciul lui Indiana Jones din The Temple of Doom și toporul lui Jack Nicholson din The Shining.

Cutia de cremă de ras folosită de Wayne Knight pentru a scoate pe ascuns embrioni de dinozaur în Jurassic Park a ajuns la 250.000 de dolari, iar un blaster purtat de Carrie Fisher în Return of the Jedi a fost vândut cu 150.000 de dolari.

O serie de obiecte care nu au fost vândute la licitația de luni sunt încă disponibile.

Citește și