• A venit weekendul și cu siguranță vrei să scapi de rutina zilnică din timpul săptămânii, dar și de caniculă.
  • Capitala a pregătit pentru tine cele mai noi evenimente culturale.
  • La Muzeul Țăranului Român vei putea admira expoziția Patrimoniul lui Ivan Patzaichin.

A venit weekendul și cu siguranță vrei să scapi de rutina zilnică din timpul săptămânii. Capitala a pregătit pentru tine cele mai noi evenimente culturale. Muzică, artă și teatru. Iată ce poți vizita:

Calea Victoriei te așteaptă cu un nou weekend pietonal. Cu spectacolele de teatru, numere de acrobaţie şi expoziţii. Astăzi, Teatrul Masca propune pentru zona din faţa Muzeului Naţional de Istorie a României un număr de statui vivante ale spectacolului „Români la porţile lumii”, prin care poți descoperi personalităţi importante ale societăţii româneşti.

La Muzeul Țăranului Român vei putea admira expoziția Patrimoniul lui Ivan Patzaichin. Vei revedea fragmente din parcursul marelui campion olimpic și mondial la canoe, Ivan Patzaichin. Tot anul acesta la Mila 23 se lansează muzeul „Ivan Patzaichin”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Poți să alegi MNAR, unde vei vede cea mai mare expoziție de fluturi, numită Norul Negru a lui Carlos Amorales. În prezentarea „Nor Negru”, el ne înfățișează un întreg spectru de simboluri și imagini înglobate în întunericul impenetrabil.

Seara, când se răcorește, te poți delecta cu muzică pentru toate gustruile și vârstele. Carla’s Dreams, Irina Rimes și The Motans concertează pe 15 iulie la Arenele Romane în cadrul evenimentului The Concert. Artiștii vor crea trei show-uri individuale de neratat.

După vizitele din 2010 și 2012, Guns N’ Roses pune din nou România pe harta concertistică. Cu ocazia turneului „We’re F’N’ Back!”, formația americană poposește în București pe 16 iulie, cu un concert la Arena Națională. Accesul se va face începând cu ora 16:00.

Cum te relaxezi în afara Bucureștiului

La Brașov, ai parte de Festivalul Sonoro Musikland.

Inspirat din istoria impresionantă a Transilvaniei, festivalul celebrează patrimoniul cultural prin intermediul muzicii clasice. Ediția din acest an, a cincea a festivalului, cuprinde 12 concerte, printre care 3 jam session surpriză. 70 de muzicieni din opt țări vor încânta publicul între 14 -23 iulie.

La Sibiu, a început Festivalul Astra Multicultural. Peste 20.000 de români sunt așteptați să participe și în acest an în cele 4 zile la seria de evenimente pregătite de asociațiile etnice: ateliere interactive, festival de muzică și dansuri tradiționale multietnice, meșteșuguri, dar și un maraton gastronomic.

Citește și