• David Garrett va cânta la București pe 18 august începând cu ora 20:00 în cadru turneului „ICONIC”.
  • Celebrul violonist David Garrett a intrat în Guiness Book ca fiind unul dintre cei mai rapizi instrumentiști din lume.
  • David Garrett va interpreta piesa românească „Hora Staccato” a lui Grigoraș Dinicu cu o vioară în valoare de 3,5 milioane de euro.

David Garrett va veni la București pe scena Arenelor Romane pe data de 18 august, începând cu ora 20:00 pentru a promova cel mai recent album de muzică clasică prin turneul „ICONIC”.

Artistul va cânta la o vioară în valoare de 3,5 milioane de euro. Celebrul violonist readuce în prim plan muzica clasică prin reînterpretarea unor compoziții muzicale rare, semnate ce nume consacrate, precum Wolfgang Amadeus Mozart, Fritz Kreisler, Franz Schubert și muți anii. David Garrett va urca pe scenă alături de colegii lui Franck van Der Heijden care cântă la chitară și Rogier van Wegberg la bas.

Ce piesă românească va interpreta Garrett

Exceptând sinfoniile de la artiștii consacrați, David Garrett vine cu o surpiză pentru cultura românească. Este vorba despre interpretarea piesei „Hora Staccato”, semnată de Grigoraș Dinicu, o piesă care primește apreciere internațională.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

„Acest concert în varianta de trio poate părea destul de neconvențional pentru o performanță clasică. Cu toate acestea, de fapt, combinația dintre vioară și chitară are o tradiție mult mai lungă în istoria muzicii decât vioara și pianul. Franck, Rogier și cu mine considerăm această combinație incredibil de interesantă și, odată cu viitoarele concerte, vrem să vă arătăm cât de bine se potrivesc și se armonizează aceste instrumente unele cu altele”, a spus David Garrett.

Citește și: