• Bruce Willis s-a retras din actorie în martie 2022 din cauza unei tulburări de vorbire numită afazie.
  • Ulterior, a fost diagnosticat cu demență frontotemporală.
  • Emma Heming Willis a recunoscut că diagnosticul a fost greu pentru soțul ei, pentru ea însăși și pentru cele două fiice ale lor.

Soția lui Bruce Willis a reacționat la o știre online potrivit căreia „nu mai există bucurie” în viața soțului ei. Emma Heming Willis a declarat într-un videoclip postat duminică pe profilul său de Instagram că titlul a fost un „clickbait” „care are legătură cu propria familie”, conform CNN.

Arătându-se furioasă și frustrată, Emma Heming Willis a spus că a fost „stârnită” de știrea pe care a găsit-o duminică dimineața. Fostul fotomodel, care nu a identificat publicația care a publicat articolul, a spus că titlul a fost „departe de adevăr” și că, de fapt, realitatea a fost „complet opusă”.

„Sută la sută există durere și tristețe și există toate astea, dar începi un nou capitol”, a spus ea, continuând să precizeze că acesta este plin de dragoste, conexiune, bucurie și fericire.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Făcând apel la mai multă reținere în relatarea unor astfel de povești, a spus ea: „Am nevoie ca societatea și oricine scrie aceste titluri stupide să nu mai sperie oamenii, să nu-i mai sperie pe oameni să creadă că odată ce primesc un diagnostic de un fel de boală neurocognitivă, asta e tot, s-a terminat, să împachetăm, nu mai e nimic de văzut aici, am terminat.”

După ce s-a retras din actorie în martie 2022 din cauza unei tulburări de vorbire numită afazie, Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD), a anunțat familia sa în februarie anul trecut.

FTD este un grup de afecțiuni cauzate de o acumulare de proteine care distrug celulele cerebrale în lobii frontali sau temporali ai creierului. Afecțiunea lovește, de obicei, între 45 și 64 de ani, potrivit Alzheimer’s Research UK.

Într-un interviu acordat anul trecut, Heming Willis a recunoscut că diagnosticul a fost greu pentru soțul ei, pentru ea însăși și pentru cele două fiice ale lor. Willis are, de asemenea, trei fiice mai mari cu fosta sa soție, actrița Demi Moore.

„Ceea ce am învățat este că demența este grea”, a declarat Heming Willis pentru Hoda Kotb în cadrul emisiunii Today de pe NBC. „Este greu pentru persoana diagnosticată. Este greu și pentru familie. Și asta nu este diferit pentru Bruce sau pentru mine sau pentru fetele noastre”.

Acestea fiind spuse, într-un mesaj scris care însoțește videoclipul ei, Heming Willis a explicat că situația familiei este mult mai complicată decât sugerează multe titluri de ziare.

Ea a scris: „Experiența mea este că două lucruri pot fi adevărate și pot exista în același timp. Durerea și dragostea profundă. Tristețea și conexiunea profundă. Trauma și reziliența. A trebuit să ies din drumul meu pentru a ajunge aici, dar odată ce am ajuns, viața a început cu adevărat să aibă un sens și am avut un adevărat sens al scopului. Există atât de multă frumusețe și suflet în această poveste.”

Ea a descris astfel de rapoarte despre „boala neurocognitivă” drept „dezinformare”, adăugând: „Nici măcar nu vorbesc despre familia mea, sunt obișnuită cu nebunia acestor titluri și povești nebunești. Vorbesc doar despre conștientizarea de bază a demenței și despre ceea ce se transmite publicului”.

Într-un interviu separat, anul trecut, fiica lui Willis, Tallulah, din căsătoria sa cu Moore, a declarat că familia este dornică să „răspândească gradul de conștientizare cu privire la FTD”.

„Dacă putem să luăm ceva cu care ne luptăm ca familie, individual, pentru a ajuta alți oameni, pentru a întoarce situația, pentru a face ceva frumos din ea – asta este cu adevărat special pentru noi”, a spus ea în emisiunea „Drew Barrymore Show”.

Citește și