• Procurorul general din New York, Letitia James, a spus că dacă Trump nu plătește, ea va căuta să-i sechestreze o parte din bunurile sale.
  • Judecătorul Arthur Engoron i-a interzis, de asemenea, fostului președinte al SUA să facă afaceri în stat timp de trei ani.
  • Avocații au spus că au cerut diviziei de apel să decidă dacă instanța judecătorului Engoron „a comis erori de drept și/sau de fapt”.

Donald Trump face apel împotriva deciziei unui judecător din New York conform căreia trebuie să plătească 454 de milioane de dolari în penalități și dobânzi într-un caz de fraudă civilă, scrie BBC.

Judecata din această lună a fost de 355 de milioane de dolari, dar suma a crescut odată cu dobânda, care va continua să acumuleze cu cel puțin 112.000 de dolari pe zi. Procurorul general din New York, Letitia James, a spus că dacă Trump nu plătește, ea va căuta să-i sechestreze o parte din bunurile sale.

Judecătorul Arthur Engoron i-a interzis, de asemenea, fostului președinte al SUA să facă afaceri în stat timp de trei ani. Apelul de luni din partea favoritului republican la președinția înseamnă încă un caz legal al său se va antrena și mai mult în sezonul electoral, în timp ce se pregătește pentru o probabilă revanșă împotriva președintelui democrat Joe Biden în noiembrie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Trump a spus tot timpul că plănuiește să facă apel împotriva deciziei, numind-o o vânătoare politică de vrăjitoare. Avocatul său, Alina Habba, a declarat luni că speră că instanța de apel „va anula această amendă flagrantă și va lua măsurile necesare pentru a restabili încrederea publicului în sistemul juridic din New York”.

În dosarul lor în instanță, avocații au spus că au cerut diviziei de apel să decidă dacă instanța judecătorului Engoron „a comis erori de drept și/sau de fapt” și dacă „a abuzat de puterea sa de apreciere” sau „a acționat în afara competenței sale”.

Avocații fostului președinte au susținut, de asemenea, că a fost dat în judecată în mod greșit în temeiul unui statut de protecție a consumatorilor, folosit de obicei pentru a ține sub control afacerile care fură clienții.

Echipa juridică a lui Trump a contestat anterior hotărârile judecătorului Engoron de cel puțin 10 ori, inclusiv un ordin de gag.

Procesul de contestație ar putea dura un an sau mai mult. Lui Trump i s-ar putea acorda o pauză la colectarea hotărârii dacă oferă bani, active sau o garanție de apel care să acopere suma datorată. Nu este clar pe ce rută va urma.

Citește și