• Trump s-a comparat cu Alexei Navalnîi, care a murit ca un martir politic.
  • Navalnîi a murit în închisoare, la vârsta de 47 de ani. Potrivit oficialilor ruși, opozantul lui Putin „s-a simțit rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința”.
  • Trump a refuzat să-l acuze pe Putin de uciderea lui Navalnîi.

Alexei Navalnîi a murit ca un martir politic, după ce s-a întors în Rusia pentru a continua să se lupte cu regimul brutal de la Kremlin. Însă acest lucru nu l-a oprit pe Trump din a-și promova „eroismul” și de a se compara cu Navalnîi, punând la înaintare „echivalența” cu propriile sale probleme legale, scrie CNN.

Fostul președinte al SUA a fost criticat zile la rând de către oponenții săi, din cauza refuzului său repetat de a-l condamna pe Putin, după ce Navalnîi a murit într-o colonie penală din Rusia, în circumstanțe care și acum rămân neclare.

În cadrul unei conferințe Fox News, Trump a refuzat să-l critice pe președintele rus, Vladimir Putin, care are un istoric lung de subminare a democrației și de persecutare a oponenților politici. Trump a oferit un omagiu temperat pentru Navalnîi, înainte de a vorbi din nou despre propria sa „persecutare politică”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Trump a spus că disidentul rus, al cărui corp nu a fost încă returnat familiei, a fost „un tip foarte curajos”, dar care nu ar fi trebuit să se întoarcă în Rusia înainte de încarcerarea sa. Apoi, Trump a readus în discuție obsesia pe care o are cu tratamentul pe care-l primește în propria sa țară care, spre deosebire de Rusia, oferă garanții constituționale ale dreptului la un proces corect, la libertăți politice, și unde votanții își pot alege președintele.

„Se întâmplă și în țara noastră. Ne transformăm într-o țară comunistă din multe puncte de vedere. Și dacă privești cu atenție, eu sunt liderul favorit, iar eu am fost acuzat. Am fost acuzat de patru ori. Am 8 sau 9 procese, doar din cauza faptului că sunt în politică”.

Trump este candidatul favorit să reprezinte Partidul Republican la alegerile prezidențiale din SUA. Mai târziu, referindu-se la o hotărâre de fraudă civilă de 355 de milioane de dolari împotriva lui de săptămâna trecută, Trump a adăugat că „este o formă de Navalnîi, este o formă de comunism sau fascism”.

Președintele Joe Biden a adus în discuție refuzul lui Trump de a-l declara pe Putin responsabil de moartea lui Navalnîi, în timpul unei călătorii de strângere de fonduri pe Coasta de Vest.

„Trump nu reușește nici măcar să-l condamne. Este scandalos”, a spus el.

Citește și