• Administrația Biden va anunța vineri sancțiuni majore pentru a trage la răspundere Rusia pentru moartea, săptămâna trecută, a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi.
  • Navalnîi a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală rusă situată deasupra Cercului Arctic, a anunțat vineri serviciul penitenciar al țării.
  • Joe Biden a declarat că pachetul de sancțiuni va fi anunțat vineri, cu o zi înainte de cea de-a doua aniversare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Președintele Joe Biden a declarat marți că administrația sa va anunța vineri sancțiuni majore pentru a trage la răspundere Rusia pentru moartea, săptămâna trecută, a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi.

Joe Biden a declarat că pachetul de sancțiuni va fi anunțat vineri, cu o zi înainte de cea de-a doua aniversare a invaziei Rusiei în Ucraina, scrie NBC.

Biden a confirmat viitorul pachet de măsuri în fața reporterilor înainte de a pleca într-o călătorie de campanie pe Coasta de Vest. „Am venit să vă spun că vom anunța sancțiuni împotriva Rusiei. Vom avea un pachet major anunțat vineri”, a spus el.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, care a dezvăluit pentru prima dată noile sancțiuni marți, a declarat că anunțul este, de asemenea, un răspuns la agresiunea continuă a Rusiei în Ucraina, care a început în urmă cu aproape doi ani.

Navalnîi a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală rusă situată deasupra Cercului Arctic, a anunțat vineri serviciul penitenciar al țării. Biden a dat vina pe președintele rus Vladimir Putin.

Citește și