• Donald Trump a depus mai multe moțiuni prin care îndeamnă un judecător din Florida să respingă procesul penal în care este acuzat de păstrarea ilegală a unor documente clasificate.
  • Avocații susțin că imunitatea prezidențială îl protejează de urmărirea penală – un argument pe care l-au prezentat deja Curții Supreme a SUA în cazul său de interferență electorală.
  • Trump se confruntă cu zeci de capete de acuzare în fața unui tribunal federal din Florida, care îl acuză că a păstrat ilegal documente clasificate la proprietatea sa de la Mar-a-Lago.

Echipa de avocați a fostului președinte american Donald Trump a depus joi seară mai multe moțiuni prin care îndeamnă un judecător din Florida să respingă procesul penal în care este acuzat de păstrarea ilegală a unor documente clasificate. Avocații susțin că imunitatea prezidențială îl protejează de urmărirea penală – un argument pe care l-au prezentat deja Curții Supreme a SUA în cazul său de interferență electorală, scrie AP.

Avocații Christopher Kise și Todd Blanche au scris că acuzațiile „se bazează pe presupusa sa decizie de a desemna documente ca fiind personale în conformitate cu Legea privind documentele prezidențiale (PRA) și de a face ca documentele să fie mutate de la Casa Albă la Mar-a-Lago”. Deoarece Trump a luat această decizie în timp ce era încă în funcție, au scris ei, „a fost un act oficial și, ca atare, este supus imunității prezidențiale”.

Trump se confruntă cu zeci de capete de acuzare în fața unui tribunal federal din Florida, care îl acuză că a păstrat ilegal documente clasificate la proprietatea sa de la Mar-a-Lago și că a obstrucționat eforturile guvernului de a le recupera. Cazul este în prezent stabilit pentru proces pe 20 mai, dar această dată ar putea fi amânată.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și