• Biden a transmis condoleanțe familiei lui Navalnîi.
  • Potrivit agențiilor de presă ruse, Navalnîi a murit în închisoarea din Cercul Arctic, ispășind o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru infracțiuni politice.
  • Kremlinul neagă implicarea lui Putin în presupusul asasinat politic, declarând că nu are informații privind cauza decesului.
  • În 2021, Biden a spus că consecințele posibilei morți în arest a lui Navalnîi ar fi catastrofale pentru Rusia.

Biden vorbește despre moartea lui Navalnîi.

„Vreau să vă spun câteva lucruri despre Navalnîi. A stat cu curaj în fața corupției lui Putin și a tuturor. Putin l-a otrăvit, l-a trimis la închisoare, în izolare. Și în închisoare, Navalnîi era un mesager al adevărului. Navalnîi se tot plimba, dar se întorcea în Rusia. Atât de mult credea în Rusia și în poporul său. Rapoartele morții sale, și nu am niciun motiv să cred că sunt false, spun propria lor poveste. Dar un lucru e sigur: Putin e responsabil de moartea lui Navalnîi. Este încă o dovadă a brutalității sale. Putin nu ucide doar cetățenii altor țări, precum vedem în Ucraina, ci și în propria țară. Navalnîi era dedicat, era curajos, era hotărât să construiască o Rusia unde legea există și se aplică tuturor. Navalnîi credea în această Rusia. Știa cauzele pentru care lupta și pentru care avea să moară”, a spus Biden. La final, președintele SUA a transmis condoleanțe familiei lui Navalnîi.

Biden a transmis un mesaj și pentru aliații NATO: „Sub conducerea mea, SUA vor apăra fiecare centimetru al Alianței”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În ceea ce privește ajutorul pentru Ucraina, Biden a declarat că „istoria privește”, iar „eșecul de a sprijini Ucraina într-un moment critic nu va fi niciodată uitat și va avea consecințe. Nu mai e timp, trebuie să ajutăm ACUM”.

Citește și