• Regele Charles al III-lea a pus în mișcare planul său de a reduce monarhia, evacuarea ducilor de Sussex din Frogmore Cottage fiind doar începutul”.
  • Monarhul ar dori să pună punct chiriilor subvenționate pentru membrii familiei regale în următorii cinci ani.
  • Dorința ca membrii familiei regale să își finanțeze propriile locuințe se extinde și la membrii familiei regale care au un loc de muncă.

Regele Charles al III-lea a pus în mișcare planul de a reduce monarhia britanică, evacuarea ducelui și a ducesei de Sussex din Frogmore Cottage fiind „doar începutul”. Monarhul, care urmează să fie încoronat alături de regina consoartă, Camilla, în doar șase săptămâni, ar dori să nu mai existe chirii subvenționate pentru membrii familiei regale în următorii cinci ani, scrie The Independent.

Dorința ca membrii familiei regale să își finanțeze propriile locuințe se extinde și la membrii familiei regale care au un loc de muncă, inclusiv prințul și prințesa de Wales, prințesa regală și ducele și ducesa de Edinburgh. „Monarhia nu este o asociație de locuințe pentru rudele îndepărtate”, spune o sursă apropiată regelui, citându-l.

Veștile vin după ce Ducele de York ar putea fi nevoit să se mute din reședința sa actuală, Royal Lodge, regele oferindu-i în schimb cheile de la Frogmore Cottage. Charles s-ar pregăti să reducă numărul membrilor familiei regale care depind financiar de coroană, în special dacă nu sunt membri activi ai monarhiei.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Într-un raport oficial se menționează că acesta dorește ca fondurile provenite din Ducatul de Lancaster și din subvenția suverană să fie cheltuite „mai eficient” și vrea să atragă mai mulți angajați prin oferirea de salarii și pensii competitive. Surse apropiate Palatului Buckingham a avertizat că reducerile de personal au început deja, adăugând că o expresie la modă este: „valoarea banilor”.

Locuințele subvenționate de la palat și apartamentele supranumite „pad-uri londoneze” sunt folosite de unii membri ai familiei regale extinse, dar regele Charles vrea să schimbe acest lucru, astfel încât aceste proprietăți să poată fi folosite de persoane din afară. „Proprietățile vor fi închiriate la tarife comerciale pe viitor și unor persoane din afara familiei”, au menționat surse apropiate Palatului Buckingham pentru The Independent.

Citește și