• Cercetătorii au descoperit că fanii lui Taylor Swift prezenți la concert cauzează activitate seismică.
  • Studiul a fost realizat de Institutul Seismologic din Statele Unite.
  • Nu doar muzica producea o vibrație la nivel terestru, ci și mișcarea masei de oameni care luau parte la concert.

Taylor Swift a devenit, fără îndoială, un fenomen în lumea muzicii. Nu o spun doar premiile obținute sau numărul de albume vândute, ci și masele de fani care vin la concertele sale, oriunde în lume. La rândul lor, fanii devin și ei un fenomen. Sau, mai bine spus, creează un fenomen…seismic.

Chiar au creat fanii lui Swift un cutremur?

Este cât se poate de adevărat, cel puțin asta spun cercetătorii de la Institutul Seismologic din Statele Unite, care au descoperit niște lucruri interesante. Întreaga poveste începe undeva prin august 2023, în timpul unui concert pe care Taylor Swift îl susținea în Los Angeles. Seismologii au observat o activitate seismică neobișnuită în respectiva zonă și au realizat că există o oarecare legătură între aceasta și faptul că avea loc un concert. E interesant faptul că, inițial, au crezut că vina pentru activitatea seismică îi aparține muzicii, beat-urilor puternice, însă, mai apoi, s-au gândit că ar fi mai eficient să compare efectul generat pe fiecare dintre piesele din concert. Și aici și-au dat seama că nu doar muzica producea o vibrație la nivel terestru, ci și mișcarea masei de oameni care luau parte la concert. Are și un nume – „Swiftquake”.

Cum au validat mai exact ipoteza?

Prin studii de laborator. Așa cum se așteptau, mișcarea în sine era responsabilă de cutremurul produs, iar de aici au tras concluzia că seismul de la un concert este cauzat în primul rând de public.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Citește și