• A doua ediție a Festivalului Cărților Deschise are loc în perioada 22-31 martie.
  • Opera Comică pentru Copii organizează manifestarea dedicată copiilor.
  • Ultimele două weekenduri din martie includ activități pentru toate categoriile de vârstă.

Ce părere ai de Festivalului Cărților Deschise, organizat la Opera Comică pentru Copii? E un program ideal pentru acest weekend.

Ce ne așteaptă la festival?

La Opera Comică pentru Copii ideea este încurajarea dragostei pentru lectură în rândul copiilor. În program sunt lansări de carte, întâlniri cu autori români, ateliere de creație tematice și dezbateri de tip carte vs. film. Dar ai ocazia să prinzi și parada personajelor din cărți. Până la urmă, festivalul este o ocazie pentru cei mai mici să descopere fascinația poveștilor citite. Până și cei cu vârste mai mici de 3 ani vor găsi zone senzoriale și de relaxare, concursuri și oferte speciale pentru cărțile cu și pentru bebeluși.

La Opera Comică pentru Copii, ultimele două weekend-uri din luna martie sunt dedicate cărților, lecturii și poveștilor, îmbogățind experiența tuturor pasionaților de literatură.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cum se vede din acest program raportul dintre film și carte?

Sunt programate proiecții cu patru ecranizări după romane celebre pentru copii. Două dintre ele sunt și urmate și de dezbateri cu publicul pe tema carte vs. film: Chemarea străbunilor, după romanul omonim al lui Jack London, duminică, 24 martie, de la ora 13.30, respectiv Matilda, după romanul omonim al lui Roald Dahl, duminică, 31 martie, de la ora 13.30.

Charlie și fabrica de ciocolată, deja a fost difuzat dar mai este în program Marele uriaș prietenos, pentru sâmbătă, 30 martie, de la ora 13.30. Proiecțiile au loc în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, iar biletele sunt 10 lei.

În cadrul Festivalului Cărților Deschise, câștigătorii Concursului „Micii Scriitori” vor avea ocazia să-și prezinte creațiile pe 29 martie, în deschiderea celui de-al doilea weekend al evenimentului. Concursul a debutat pe 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, și s-a încheiat pe 15 martie, perioadă în care toți micuții scriitori au fost încurajați să trimită organizatorilor poveștile lor originale. Cele mai apreciate texte vor fi premiate în cadrul Festivalului Cărților Deschise cu invitații la spectacolele Operei Comice pentru Copii, cărți captivante și multe alte surprize oferite de partenerii evenimentului, contribuind astfel la inspirația continuă a micilor autori.

Și la această a doua ediţie vizitatorii vor putea aduce o carte şi pleca acasă cu o alta! De asemenea, pot dona din propriile cărţi. Nu vor lipsi din program atelierele de creație având ca tematică lectura pentru copii, susținute de parteneri și invitați: editurile Arthur, Casa Radio, Corint, Creator, DPH, Gama, Katartis, Litera, Nemira, Paralela 45, Sofiami, Univers, Usborne, asociația CUAC și proiectele EDUMI, Eloega și NABU.

Citește și