• Cea mai mare noapte din lumea modei este aproape, Metropolitan Museum of Art pregătindu-se să găzduiască din nou Gala Met.
  • Gala Met din 2023 va onora moștenirea creatorului de modă Karl Lagerfeld ca temă a evenimentului său.
  • Gala Met din 2023 va urma probabil un program similar, unele dintre cele mai mari vedete fiind așteptate să pozeze pe treptele iconice ale muzeului înaintea evenimentului.

Cea mai mare noapte din lumea modei este aproape, Metropolitan Museum of Art pregătindu-se să găzduiască din nou Gala Met, scrie The Independent.

Gala Met din 2023 va onora moștenirea creatorului de modă Karl Lagerfeld ca temă a evenimentului său. Vogue a explicat anterior că și codul vestimentar al galei a fost „în onoarea lui Karl”, invitații fiind încurajați să se îmbrace în ținute care să reprezinte munca și stilul regretatului creator de modă.

Pe lângă faptul că este o ocazie de a scoate la iveală toată moda, Met Gala marchează și deschiderea expoziției anuale a Costume Institute. La fel ca în anii precedenți, Gala Met din 2023 va urma probabil un program similar, unele dintre cele mai mari vedete fiind așteptate să pozeze pe treptele iconice ale muzeului înaintea evenimentului.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

După sesiunea de poze de pe covorul roșu a serii, celebritățile, influencerii și alți invitați notabili își vor face drum în interiorul muzeului – moment în care Met Gala devine învăluită în mister, deoarece nu a fost niciodată dezvăluit ce anume se întâmplă în interior în timpul petrecerii pe bază de invitație.
De la o oră de cocktail până la o cină la masă și un spectacol muzical, iată ce știm despre ce se întâmplă în interiorul Met Gala.

Ce se întâmplă la petrecerea Met Gala

După cum a spus jurnalista Vanessa Friedman de la The New York Times în 2018, ceea ce se întâmplă în interiorul Met Gala este „un secret”. Ea a precizat că participanților le este „interzis” să posteze pe rețelele de socializare despre ceea ce se întâmplă după covorul roșu.

Însă există anumite lucruri deja știute și unele detalii despre ceea ce fac participanții odată intrați în muzeu în acea seară.
Potrivit lui Friedman, partea din interior a evenimentului este marcată de o linie de primire, unde invitații salută gazdele galei. În acest an, la evenimentul care are rolul de a strânge fonduri pentru Costume Institute al muzeului, Michaela Coel, Penélope Cruz, Roger Federer, Dua Lipa și editorul Vogue Wintour vor fi copreședinții oficiali ai evenimentului. După ce invitații își vor saluta gazdele, aceștia își vor face drum prin expoziție, potrivit lui Friedman.

Potrivit Vogue, expoziția din acest an se axează pe evoluția și viața lui Karl Lagerfeld. „În esența sa, expoziția va analiza evoluția desenelor bidimensionale ale lui Karl în articole de îmbrăcăminte tridimensionale”, a declarat Andrew Bolton, curatorul Costume Institute, pentru WWD. „Nu am putut face o retrospectivă tradițională. În primul rând, cred că Karl ar fi urât asta”.

Ce fac vedetele în timpul petrecerii Met Gala

După ce au vizitat cea mai recentă expoziție a Costume Institute, se pare că oaspeții se vor îndrepta apoi spre un cocktail. Cocktail-ul este urmat de o cină, care este întotdeauna însoțită de divertisment, spune Friedman.

Cina de la Met Gala din 2021 a devenit un subiect de controversă după ce Keke Palmer, gazda de atunci, a criticat în glumă masa servită după ce și-a încheiat îndatoririle de gazdă a transmisiunii în direct a Vogue.

„De asta nu vă arată mâncarea”, a scris cântăreața o fotografie a unui fel de mâncare care părea a fi o porție de porumb, roșii și castraveți, precum și risotto și o ciupercă pe Instagram Stories. „Eu doar mă joc.”

Mai târziu, Palmer și-a cerut scuze lui Marcus Samuelsson, celebrul bucătar din spatele meniului de la Met Gala 2021, vedeta Hustlers scriind pe Twitter: „Am doar papile gustative diferite! Îl iubesc pe acest bucătar, îmi pare rău pentru acest om”.

Palmer nu este singura celebritate care a încălcat regula „no social media”, deoarece Priyanka Chopra a împărtășit anterior un selfie din baie în care apare ea, Tiffany Haddish și Karlie Kloss din interiorul Met Gala 2018.


În ceea ce privește artiștii, un fost membru al echipei Vogue a declarat anterior pentru Bustle că „spectacolele întotdeauna îi fac pe toți invitații să se ridice de la mese și să danseze”, menționând totodată că „decorul este de neuitat” și că „energia este palpabilă”.

Potrivit lui Friedman, Katy Perry a cântat în timpul evenimentului, în timp ce Bustle a relatat că Rihanna și The Weeknd au cântat, de asemenea, live la Met Gala.
În ceea ce privește posibilitatea de a cumpăra pur și simplu unul dintre biletele de la Met Gala pentru a avea acces la evenimentul exclusivist, răspunsul este nu, deoarece fiecare invitat este aprobat personal de Wintour, care a început să conducă gala anuală în 1995.

Ediția din acest an a Met Gala va avea loc pe 1 mai 2023.

Citește și