• O fostă construcție militară este acum una dintre cele mai luxoase comunități rezidențiale din Londra.
  • Este una dintre cele mai scumpe proprietăți care a ajuns pe piață pentru 72 de milioane de dolari.
  • Casa, complet mobilată, este una dintre cele mai recente locuințe ultraluxoase care au fost oferite la Chelsea Barracks, în cartierul Belgravia, din centrul Londrei.

Fosta cazarmă militară a găzduit membri ai Armatei Regale Britanice din anii 1960 până în 2007. Cei 52.000 metri pătrați au fost vânduți în acel an pentru 1,2 miliarde de dolari companiei de dezvoltare Qatari Diar, într-una dintre cele mai scumpe tranzacții imobiliare rezidențiale din lume, scrie CNN.

În prezent, situl include aproape 450 de locuințe construite în mai multe etape. Printre proprietățile scoase la vânzare în prezent se numără o locuință cu două dormitoare în valoare de 7 milioane de dolari și o casă de oraș în valoare de 68 de milioane de dolari. În exteriorul din calcar alb și fier al locuințelor se află grădini publice, care reprezintă 40% din terenul sitului, potrivit lui Richard Oakes, care conduce vânzările și marketingul la Qatari Diar.

„Ne-am inspirat din piețele de epocă din Belgravia și am poziționat toate casele de oraș și clădirile rezidențiale în jurul unor grădini și spații publice amenajate, asigurându-ne că dezvoltarea este accesibilă pentru comunitatea locală și evoluează ca o completare naturală a Belgravia”, a declarat Oakes prin e-mail. El a numit proiectul „o colaborare istorică între cei mai buni planificatori principali și mințile creative din domeniul arhitecturii și designului”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Noua casă de oraș cu șase etaje se întinde pe o suprafață de aproape 15.000 de metri pătrați și dispune de opt dormitoare, o sală de sport, o piscină de 39 de metri lungime, un spa, o terasă pe acoperiș și o sală de proiecție de filme. La subsol, căi subterane leagă proprietatea de parcarea privată și de clădirea de facilități comune Chelsea Barracks, Garrison Club, care include mai multe piscine, o sală de sport și zone de agrement. O reședință separată cu două etaje este, de asemenea, accesibilă printr-o grădină privată pentru primirea și găzduirea oaspeților.

Oakes a declarat că echipa de design a optat pentru o abordare modernă a arhitecturii din perioada georgiană, secolul al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, care respectă proporțiile și simetria clasice. „Am reușit să adăugăm toate atingerile și caracteristicile moderne, fără a compromite designul casei de oraș sau arhitectura exterioară”, a spus el.

„În timp ce ne-am propus să proiectăm un cartier complet nou, care să se conecteze perfect cu Belgravia și care să fie deschis și accesibil, am vrut totuși să ne amintim și să celebrăm istoria sitului”, a explicat el. „Păstrarea spiritului arhitectural al cazărmii a fost fundamentală pentru acest proiect”, a declarat Oakes.

Citește și