• Regele Charles al III-lea va purta o colecție de robe de aur atunci când va fi încoronat rege sâmbătă, 6 mai.
  • Roba regală cântărește în jur de 3-4 kg, în timp ce coroana Sfântului Edward va adăuga 2,23 kg.
  • Asistat de prințul William, monarhul va îmbrăca strat după strat de veșminte strălucitoare de încoronare.

Regele Charles al III-lea va purta o colecție de robe de aur atunci când va fi încoronat rege sâmbătă, 6 mai, scrie The Independent.

Asistat de prințul William, monarhul va îmbrăca strat după strat de veșminte strălucitoare de încoronare, inspirate de ținuta preoțească, în mijlocul teatrului de încoronare din Westminster Abbey, în timpul ceremoniei religioase.

Pentru învestire, în timpul căreia are loc încoronarea, Charles va primi o haină lungă și strălucitoare cu mâneci aurii pe care o va purta, numită Supertunica, creată pentru străbunicul său George al V-lea în 1911 și purtată la încoronări succesive, inclusiv de Elisabeta a II-a. Confecționată din pânză de aur, care constă în fir de mătase înfășurat în bucăți subțiri de metal auriu sau argintiu aurit, Supertunica, cunoscută și sub numele de „Close Pall of Cloth of Gold”, cântărește aproximativ 2 kg și este brodată cu arabescuri stilizate și motive florale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Deasupra Supertunica va fi așezată o mantie lungă până la podea, numită Mantia Imperială – sau Robe Royal – realizată pentru extravagantul strămoș al regelui, George al IV-lea, în 1821. Aceasta cântărește în jur de 3-4 kg, în timp ce Coroana Sfântului Edward va adăuga 2,23 kg în plus la sarcina regelui după încoronare. Confecționată din pânză de aur, aceasta este brodată cu motive colorate, inclusiv flori de lis, ca o aluzie la vechea pretenție a Angliei asupra Franței, precum și cu vulturi imperiali și embleme florale naționale de trandafiri roșu-roz, ciulini albaștri și trifoi verzi.


Monarhii din epoca modernă au refolosit în mod tradițional hainele, la fel ca și Charles, dar de obicei primesc o nouă centură cu spadă de încoronare și o mănușă de încoronare pentru a fi folosite în timpul ceremoniei. Prințul de Wales, care este moștenitorul tronului, va juca un rol în cadrul slujbei, intrând în teatrul încoronării pentru a ajuta la așezarea mantiei pe tatăl său.

Citește și