• Prințesa Anne l-a luat peste picior pe fratele său, chiar în săptămâna încoronării.
  • Într-un interviu pentru CBS prințesa Anne, a abordat unele puncte sensibile ale conversației.
  • Prințesa Anne a răspuns la sondajele de opinie care sugerează o lipsă tot mai mare de susținere pentru monarhie.

Într-un interviu rar acordat postului de televiziune canadian CBS, sora regelui Charles al III-lea, prințesa Anne, a abordat unele puncte sensibile ale conversației.

Charles și sora lui mai mică, Anne, au fost mereu rebelii familiei, ceea ce i-a făcut să fie și complici ori confidenți. De data aceasta, însă, Prințesa Anne l-a luat peste picior pe fratele său, chiar în săptămâna încoronării, scrie CNN.

Unica fiică a Reginei Elisabeta a II-a a glumit pe seama așteptării îndelungate a lui Charles de-a accede la tron și a pus la îndoială una dintre politicile regale emblematice ale acestuia. Ea a spus, într-un interviu acordat de la St. James pentru CBS Canada, că fratele ei nu se va schimba în momentul în care va prelua rolul de rege și asta pentru că, spune ea, el a ,,exersat puțin” . Totuși, preluarea tronului de către fratele ei va provoca o ,,schimbare” în modul în care restul familiei îl susține. Ea a abordat, de asemenea, ideea că Charles dorește să subțieze rândurile celor admiși în Firmă. 

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

,,Toată lumea știe la ce să se aștepte, pentru că se antrenează de ceva vreme și nu cred că se va schimba. Știți, el este angajat la propriul serviciu, cumva” , a glumit ea.  Discutând despre rolul viitor al restului familiei, Prințesa Anne a spus că monarhul este figura ,,cheie”: ,,Noi… ne vedem acolo pentru a sprijini acest rol” .

Întrebată despre intențiile anunțate ale Regelui Charles al III-lea de a reduce dimensiunea monarhiei (atât în ceea ce privește numărul activ de membri ai Familiei Regale, cât și mai puțin personal casnic), Anne a spus că acest lucru a fost propus ,,când erau mai mulți oameni în jur”. ,,Nu pare o idee bună din punctul meu de vedere, aș spune eu. Dar nu știu ce altceva putem face” , a adăugat ea.

Prințesa Anne a răspuns, de asemenea, la sondajele de opinie care sugerează o lipsă tot mai mare de susținere pentru monarhie – inclusiv în Canada, unde 54% dintre oameni au considerat că țara ar trebui să pună capăt acum legăturilor cu monarhia britanică, în timp ce 46% nu au fost de acord. 

,,Nu este o conversație pe care mi-aș dori-o neapărat, dar cred că este momentul s-o ave, totuși. Aș dori doar să subliniez faptul că monarhia oferă – împreună cu constituția – un grad de stabilitate pe termen lung care este, de fapt, destul de greu de obținut în orice alt mod” .

Citește și
FOTO-VIDEO. Cele mai frumoase și cele mai atipice ținute de la Met Gala 2023. Doja Cat „s-a deghizat” în pisica lui Karl Lagerfeld

Un oraș industrial cu grătare ieftine este atât de popular încât autoritățile le spun oamenilor să meargă în altă parte

FOTO. Trei dintre rochiile prințesei Diana vor fi scoase la licitație în Los Angeles vara aceasta. Ce sume s-ar putea plăti