• 60 de actori semnează o scrisoare de susținere a lui Gérard Depardieu.
  • France 2 l-a arătat pe Depardieu adresându-se jignitor femeilor.
  • Actorii francezi consideră că există un linșaj la adresa lui Depardieu.
  • Emmanuel Macron i-a luat apărarea lui Gérard Depardieu.

„Nu putem rămâne tăcuți în fața linșajului la care este supus, probabil cel mai mare dintre toți actorii Franței. Ultimul monstru sacru al cinematografiei”, spun în jur de 60 de artiști francezi, care fac zid în jurul lui Gérard Depardieu.

Acuzat de viol în 2020, Gérard Depardieu a revenit în atenția publicului după ce un reportaj al televiziunii publice din Franța l-a arătat adresându-se unor femei cu expresii misogine și jignitoare.

Până și președintele Emmanuel Macron i-a luat apărarea, sugerând că imaginile ar fi putut fi modificate la montaj. Grupul France Televisions a transmis că imaginile au fost autentificate de către un executor judecătoresc.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I. POATE SĂ MINTĂ
CRIPTOMONEDELE SUNT ARMA LUI TRUMP
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
GRETA THUNBERG A FOST ARESTATĂ

Cu toate astea, colegii lui Depardieu spun că doar justiția este cea care trebuie să decidă dacă actorul este sau nu vinovat.

În cazul altui actor, Kevin Spacey, justiția a considerat că este nevinovat, la șase ani după ce au apărut primele acuzații de viol și agresiune sexuală la adresa lui. În vară, actorul american a fost achitat, dar, între timp, cariera lui a avut de suferit. Spacey a primit verdictul cu lacrimi în ochi. Dar nu s-a lăsat doborât, revine din nou în fața publicului.

Citește și