• Christopher Nolan l-a ales pe compozitorul Ludwig Goransson pentru muzica din Oppenheimer.
  • Oppenheimer e bazat pe cartea „American Prometheus”, scrisă de Kai Bird.
  • Nolan a avut nevoie de doar 57 de zile pentru a filma lungmetrajul.

Unul dintre cele mai așteptate filme din 2023 ajunge vineri, 21 iulie, la cinema. Pe lângă o distribuție fantastică și o poveste reală și fascinantă, Oppenheimer mizează și pe muzică. Compozitorul Ludwig Goransson este cel care te duce cu sunetul în lumea prezentată de Christopher Nolan.

Nolan descrie coloana sonoră a filmului ca pe un element important: „a crescut organic, gradual, de la cele mai mici elemente. Și nu am avut preconcepții cu privire la muzica din film. Uneori ai o idee despre cum să sune muzica dintr-un film, ritmul acesteia, în alte dăți nu ai. În acest caz, singurul lucru pe care îl aveam, pe care i l-am spus lui Ludwig, a fost să-și bazeze coloana sonoră pe vioară.”

Compozitorul Goransson exprimă bucuria pe care vioara o aduce prin suntetul ei: „Sunt atâtea elemente în sunetul viorii. În doar câteva secunde, poți trece de la ceva frumos la altceva complet oribil.”

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Munca lui Ludwig pentru acest film este expansivă din punct de vedere istoric. Reușește enorm din efectul de a atrage audiența în dilemele emoționale ale personajelor. Însăși Nolan consideră că lucrarea lui Goransson aduce o coloană sonoră remarcabilă.

Citește și