• Ford și-a amintit dezacordurile legate de regizorul și scenariul thrillerului din 1997.
  • Harrison Ford a recunoscut că a intrat în conflict cu Brad Pitt din cauza unor diferențe creative.
  • Acesta a recunoscut că s-ar putea să fi „impus punctul meu de vedere„.

Harrison Ford a recunoscut că a intrat în conflict cu Brad Pitt din cauza unor diferențe creative pe platoul de filmare al peliculei lor din 1997 „The Devil’s Own”, scrie FoxNews.

De-a lungul anilor, actorul în vârstă de 80 de ani a făcut aluzie la faptul că a întâmpinat dificultăți în timpul filmărilor la thrillerul de acțiune regizat de Alan J. Pakula. Într-un nou interviu acordat revistei Esquire, starul din „1923″ a fost întrebat dacă își amintește de ce filmul a fost greu de filmat pentru el.

„Heh. Da, îmi amintesc de ce”, a declarat Ford pentru publicație. „Brad a dezvoltat scenariul. Apoi mi-au oferit rolul. Mi-am păstrat comentariile despre personaj și despre construcția lucrurilor – îl admiram pe Brad. În primul rând, îl admir pe Brad. Cred că este un actor minunat. Este un tip cu adevărat decent. Dar nu am reușit să ne punem de acord asupra unui regizor până când am ajuns la Alan Pakula, cu care eu mai lucrasem înainte, dar Brad nu.”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Despre „The Devil’s Own”

Pakula a fost regizorul și co-scenaristul thrillerului juridic „Presumed Innocent”, realizat de Ford în 1990. „The Devil’s Own” avea să devină ultimul proiect regizoral al lui Pakula înainte ca acesta să moară într-un accident de mașină în 1998, la vârsta de 70 de ani.

În „The Devil’s Own”, Ford l-a interpretat pe sergentul irlandezo-american al poliției din New York Tom O’Meara, în timp ce starul din „Babylon” l-a interpretat pe Frankie McGuire, un terorist IRA care vine în Statele Unite pentru a procura rachete antiaeriene. În timp ce se dă drept un muncitor imigrant în construcții, McGuire se mută cu O’Meara și familia acestuia. Ulterior, O’Meara descoperă planurile lui McGuire și devine hotărât să-l oprească.

„Brad avea acest personaj complicat, iar eu am vrut o complicație de partea mea, astfel încât să nu fie doar o luptă între bine și rău”, își amintește Ford. „Și atunci mi-a venit ideea cu împușcăturile rele”.

Declarațiile lui Ford

În timpul filmului, personajul lui Ford este prins într-o dilemă morală după ce este martor la faptul că partenerul său împușcă un hoț neînarmat în spate. După ce a mințit pentru a-și proteja partenerul, el decide să demisioneze din poliția din New York.

Ford a declarat pentru Esquire că cei doi nu s-au înțeles nici când a venit vorba de scenariul filmului. „Am lucrat cu un scenarist – dar apoi, dintr-o dată, am început să filmăm și nu aveam un scenariu asupra căruia eu și Brad să fim de acord”, a spus actorul din „Indiana Jones și cadranul destinului”.

El a continuat: „Fiecare dintre noi avea idei diferite despre el. Înțeleg de ce el a vrut să rămână cu punctul lui de vedere, iar eu am vrut să rămân cu punctul meu de vedere – sau îmi impuneam punctul meu de vedere, și este corect să spun că asta a simțit Brad. A fost complicat. Îmi place foarte mult filmul. Foarte mult.”

În ciuda conflictelor dintre Ford și Pitt de pe platou, „The Devil’s Own” a devenit un succes. Filmul a adunat peste 140 de milioane de dolari în box office-ul mondial, deși recenziile criticilor au fost mixte.

Citește și