• În acest weekend se va desfășura o nouă ediție a celui mai așteptat festival de artă vizuală din București – Spotlight Festival.
  • În cadrul festivalului vei putea vedea zeci de instalaţii de lumină, proiecţii arhitecturale şi spectacole de video mapping animă.
  • Programul Spotlight 2023 începe de la ora 20.00 în fiecare zi de festival şi se termină la ora 23.00.

Spotlight Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte Geometry of the City şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

Spotlight Festival este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, cu sprijinul MonumentFor – Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public şi este membru al The International Light Festivals Organisation.

Programul Spotlight 2023 începe de la ora 20.00 în fiecare zi de festival şi se termină la ora 23.00. Traseul ediţiei din acest an începe de la intersecţia Calea Victoriei cu strada Piaţa Amzei şi continuă pe Calea Victoriei până la Cercul Militar Naţional. Un alt hotspot al festivalului este sediul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Hanul Gabroveni din strada Lipscani 84-90.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Printre instalaţiile tridimensionale de mari dimensiuni, Neutrino, creată de Circus Lumineszenz din Austria este o reproducere la scară mare a unei particule subatomice şi creează la Spotlight un joc impresionant de lumină, culoare şi sunet.

Spectaculoasele instalaţii Talking Heads (Limelight, Ungaria) înlocuiesc muşchii faciali cu peste 4000 de leduri şi reproduc o gamă variată de emoţii prin intermediul luminii şi al culorilor. După ce au călătorit la festivaluri ale luminii din Amsterdam, New York, Londra sau Niagara Falls, Talking Heads poposesc în Piaţa George Enescu pentru o lecţie de comunicare fără cuvinte.

Citește și