• Israelul va participa la Eurovision.
  • Participarea țării a fost confirmată de consiliul executiv.
  • Artiștii din Islanda au cerut boicotarea concursului de la Malmo.

Israelul va concura la Eurovision anul viitor, în ciuda apelurilor de interzicere a țării din cauza conflictului cu Hamas, au anunțat organizatorii. Artiștii din Islanda au cerut boicotarea concursului de la Malmo, Suedia, dacă Israelul nu va fi împiedicat să participe, după invazia sa terestră din Gaza.

Radiodifuzorul irlandez RTE a primit, de asemenea, o petiție semnată de peste 500 de persoane care prezintă cereri similare.

Cu toate acestea, organizatorii Eurovision, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), au declarat pentru Sky News că Israelul va participa, precizând că participarea țării a fost confirmată de consiliul executiv.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Acesta a spus: Concursul Eurovision este o competiție pentru posturile publice de radio și televiziune din întreaga Europă și din Orientul Mijlociu. Este o competiție pentru radiodifuzori – nu pentru guverne – iar radiodifuzorul public israelian participă la concurs de 50 de ani.”

Aceasta a precizat că EBU este o organizație condusă de membri, condusă de un consiliu executiv, iar aceștia au fost de acord că KAN din Israel îndeplinește toate regulile de concurs și poate participa la concurs anul viitor”.

EBU a declarat că se aliniază cu uniunile și federațiile sportive, care au adoptat o poziție similară față de Israel, și a precizat că nu este de competența organizației să facă comparații între război și conflict. Referindu-se la excluderea Rusiei de la concursul din 2022, EBU a declarat pentru Sky News că organismele de conducere ale organizației au decis asupra modului de acțiune.

Citește și