• Kanye West a fost numit ca inculpat într-un proces intentat de fostul angajat Isaiah Meadows de la Yeezy Christian Academy.
  • Meadows susține că a fost concediat ca represalii pentru că a ridicat întrebări cu privire la problemele de siguranță de la școală.
  • Școala neacreditată nu avea, de asemenea, apă caldă și avea probleme cu fosa septică.

Kanye West se confruntă cu o acțiune în justiție după ce un fost angajat al școlii sale private din California a susținut că a fost concediat după ce a raportat condițiile nesigure din școală. Ye, așa cum își spune acum rapperul, a fost numit ca inculpat într-un proces intentat de fostul angajat Isaiah Meadows de la Yeezy Christian Academy, o școală creștină privată înființată de Ye, potrivit procesului împărtășit cu The Guardian.

Potrivit procesului depus la curtea superioară a comitatului Los Angeles, Meadows susține că a fost concediat ca represalii pentru că a ridicat întrebări cu privire la problemele de siguranță de la școală, care a devenit ulterior Donda Academy. Meadows a început să lucreze la școală ca director adjunct în 2020, câștigând 18.400 de dolari pe lună. Meadows susține că i s-a promis asistență pentru închiriere pentru a-și permite o casă mai aproape de școală, în Calabasas.

Meadows a susținut că i-au fost plătite doar primele trei luni de chirie. Meadows a declarat că asistența pentru închiriere i-a fost reziliată și a fost suspendat din funcție după ce a exprimat îngrijorări cu privire la operațiunile școlii. În total, Meadows a declarat că a cheltuit peste 60.000 de dolari pentru a-și acoperi restul chiriei.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În timpul mandatului său de director adjunct, Meadows a declarat că a notificat oficialii școlii cu privire la numeroase probleme de sănătate și siguranță. În proces, Meadows a declarat că sala de clasă principală a școlii nu avea sticlă în luminator deoarece Kanye și-a exprimat că nu-i place sticla”. Apa s-a revărsat în clasă și a provocat un miros de mucegai care a persistat, a susținut Meadows.

Probleme cu apa caldă, fosa septică la școala lui Kanye

Meadows a susținut că instalația electrică deficitară de la Yeezy Christian Academy a provocat un incendiu electric declanșat în apropierea zonei de luat masa a studenților”. Școala neacreditată nu avea, de asemenea, apă caldă și avea probleme cu fosa septică, care se revărsa o dată la două zile, provocând un miros îngrozitor”, se arată în proces.

Meadows a fost ulterior repus în funcție, dar nu a fost reangajat ca director adjunct, fiind în schimb retrogradat. Școala s-a transformat în Donda Academy și și-a schimbat locația. Dar problemele au persistat, a susținut Meadows. În ciuda faptului că a cerut 15.000 de dolari pe an, Donda Academy nu a avut electricitate în primele câteva luni de funcționare, a susținut Meadows. Instructorii au fost forțați să predea sub lămpi comerciale de inundații, alimentate de un generator”.

De asemenea, școala nu avea geamuri la ferestre, lăsând interiorul clădirii expus la intemperii, din nou, pentru că Ye nu-i plăcea sticla”, a susținut Meadows. Academia Donda a avut, de asemenea, probleme similare cu fosa septică. În august 2022, cu două săptămâni înainte de începerea semestrului de toamnă al Academiei, Meadows a fost concediat și i s-a spus că nu se va mai întoarce.

În proces, Meadows susține că a făcut obiectul unor represalii și că nu a fost plătit corespunzător. Este absolut aberant ce se întâmplă în această școală”, a declarat Ron Zambrano, un avocat care îl reprezintă pe Meadows și alți reclamanți care au depus plângeri împotriva lui Ye. Donda Academy s-a închis în 2022, pe fondul controversei legate de o serie de remarci antisemite făcute de Ye. Oficialii școlii au declarat că au planificat să se redeschidă în septembrie 2023.

Citește și