• Artiștii sunt eligibili pentru a intra în Hall la 25 de ani de la primul lor single.
  • Bush a mai fost nominalizată de trei ori până acum – în 2018, 2021 și 2022.
  • George Michael a câștigat un vot al fanilor, care a fost luat în considerare alături de voturile oficiale pentru a decide cine va fi inclus în acest an.

Kate Bush și George Michael se numără printre artiștii care vor fi incluși în Rock and Roll Hall of Fame în cadrul ceremoniei din acest an, anunță BBC. Vedetelor li se vor alătura pe lista de onoare legenda country Willie Nelson și cântăreața și compozitoarea Sheryl Crow.

Artiștii sunt eligibili pentru a intra în Hall la 25 de ani de la primul lor single, iar inovatoarea rap Missy Elliott intră în Hall în primul ei an de eligibilitate. Bush a mai fost nominalizată de trei ori până acum – în 2018, 2021 și 2022.

Deși nu a mai lansat muzică nouă din 2011, ea a cunoscut o revenire în popularitate datorită folosirii piesei Running Up That Hill în drama de succes Stranger Things. Melodia a devenit virală pe TikTok după premiera serialului Netflix anul trecut, ajungând în cele din urmă în fruntea topurilor din Marea Britanie, la 38 de ani de la prima sa lansare.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Dacă vedeta se va deplasa la New York pentru a accepta includerea sa, aceasta ar marca prima sa apariție publică din 2014. Majoritatea muzicienilor care intră în Rock Hall participă și cântă la ceremonie, deși unii au refuzat. Nominalizarea lui Bush în Hall of Fame a stârnit controverse, după ce unul dintre votanți a recunoscut că nu-i cunoștea cântecele. Cariera lui Bush în SUA nu a fost niciodată la fel de populară ca în Marea Britanie.

Vorbind sub anonimat pentru Vulture despre nominalizații din 2023, votantul a spus: Trebuie să recunosc că nu sunt prea familiarizat cu muzica ei, așa că nu știu dacă aș vota pentru ea. Vreau să mă asigur că știu catalogul”.

Comentariul lor a stârnit un răspuns furios din partea colegei sale, cântăreața Courtney Love, care a scris pe Twitter: Frate! Noi ceilalți o trăim pe KATE BUSH din 1977!”. Prea multă putere în mâinile unor IDIOȚI”, a adăugat ea.

George Michael a câștigat un vot al fanilor, care a fost luat în considerare alături de voturile oficiale pentru a decide cine va fi inclus în acest an. Fostul lider al trupei Wham! a adunat 1,04 milioane de voturi, situându-se chiar în fața lui Lauper, care a primit 928.000 de voturi, și a lui Warren Zevon, cu 634.000 de voturi. Încredințarea lui Michael are loc la 40 de ani de la lansarea albumului de debut al trupei Wham, Fantastic. Această piatră de hotar este marcată, de asemenea, de un documentar Netflix și de o nouă colecție de greatest hits.

Citește și