• Martin Scorsese a dezvăluit noul film cu Leonardo DiCaprio și Lily Gladstone la Festivalul de Film de la Cannes din acest weekend.
  • În urma proiecției, Scorsese, în vârstă de 80 de ani, și distribuția sa au fost întâmpinați cu ovații în picioare și aplauze puternice.
  • Am filmat acest film acum câțiva ani în Oklahoma. A durat ceva timp până a ajuns să fie văzut, dar Apple a făcut un lucru atât de bun cu noi”, a spus Scorsese.

Filmul lui Martin Scorsese Killers of the Flower Moon” a fost ovaționat în picioare timp de nouă minute la Cannes sâmbătă, iar criticii au apreciat epopeea sa americană ca fiind o capodoperă”, scrie The Independent.

Cea mai recentă operă a regizorului american, care îi are în distribuție pe Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone și Robert De Niro și care durează trei ore și jumătate, este o adaptare a bestsellerului non-ficțional al lui David Grann. Centrat pe crimele Osage din Oklahoma anilor 1920, filmul a costat serviciul de streaming Apple 200 de milioane de dolari pentru a fi realizat.

În urma proiecției, Scorsese, în vârstă de 80 de ani, și distribuția sa au fost întâmpinați cu ovații în picioare și aplauze puternice din partea participanților, printre care se numărau vedete precum Cate Blanchett, Salma Hayek, Isabelle Huppert și directorul general al Apple, Tim Cook.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Am filmat acest film acum câțiva ani în Oklahoma. A durat ceva timp până a ajuns să fie văzut, dar Apple a făcut un lucru atât de bun cu noi”, a spus Scorsese, adresându-se mulțimii după proiecție. Killers of the Flower Moon urmărește personajul lui Grann, Ernest Burkhart, un veteran din Primul Război Mondial care se îndrăgostește de Mollie Brown, membră a unei familii bogate din Osage.

De la descoperirea rezervelor de petrol pe terenurile lor, familia Osage era atunci cea mai bogată populație pe cap de locuitor din țară, averea lor fiind controlată în mod eronat de gardieni albi numiți. O serie de crime provoacă o panică sporită în rândul Osage, care erau pradă unei serii de ucigași mânați de lăcomie.

Într-o recenzie de cinci stele pentru The Independent, criticul Clarisse Loughrey a observat cum Killers of the Flower Moon poartă fixațiile tradiționale ale lui Scorsese: miezul putred al inimii omului; modul în care puterea generează impulsul de distrugere; miturile cowboy-ilor și haiducilor și adevărul murdar al acestora”.

De asemenea, ea a evidențiat interpretarea lui Gladstone în rolul lui Mollie Kyle, care se căsătorește cu personajul lui DiCaprio, Ernest Burkhart, ca fiind una dintre cele mai extraordinare… realizate de o femeie în oricare dintre filmele lui Scorsese”.

Citește și: