• Beyoncé va fi recunoscută ca substantiv propriu în ultima ediție a Petit Larousse Illustré.
  • Potrivit lui Bernard Cerquiglini, un profesor de lingvistică, aprobările din dicționarul francez reflectă zeitgeistul, ideile și conceptele care preocupă societatea.
  • Numele lui Beyoncé provine de la numele de fată al mamei sale, Tina Knowles: Beyincé.

După ce a câștigat mai multe premii Grammy decât orice altă artistă și este considerată una dintre cele mai mari interprete din toate timpurile, Beyoncé va primi acum cea mai recentă onoare: o includere într-un dicționar francez, scrie The Independent.

Cântăreața, care și-a lansat recent cel de-al optulea album de studio, Cowboy Carter, va fi inclusă ca substantiv propriu în Petit Larousse Illustré, un dicționar enciclopedic publicat pentru prima dată în 1905.

Beyoncé, în vârstă de 42 de ani, este una dintre cele 40 de personalități franceze și internaționale alese pentru actualizarea din 2024 a publicației și figurează ca fiind o „cântăreață americană de R&B și pop”. Jucătorul francez de rugby Antoine Dupont va fi, de asemenea, inclus în noua ediție.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Artista este cunoscută ca fiind un fan al Franței, al modei și culturii sale, piese precum „Partition” din 2013 incluzând segmente în limba franceză. De asemenea, ea și-a petrecut mai multe vacanțe la Paris și Cannes împreună cu soțul ei Jay Z și cei trei copii ai lor.

Dicționarele tind să reprezinte limba așa cum se dezvoltă în timp, cu actualizări care reprezintă tendințele actuale și evenimentele societale în rândul vorbitorilor limbii respective. În 2020, de exemplu, Dicționarul Cambridge a desemnat „carantină” drept cuvântul anului.

Potrivit lui Bernard Cerquiglini, un profesor de lingvistică care consiliază Petit Larousse Illustré, aprobările din dicționarul francez reflectă zeitgeistul, ideile și conceptele care preocupă societatea.

Vorbind pentru postul de radio France Info, Cerquiglini a declarat că 8 la sută dintre noile intrări în dicționar sunt englezești. „Ori de câte ori introducem un anglicism comun, recomandăm întotdeauna un termen francez”, a explicat el.

Numele lui Beyoncé provine de la numele de fată al mamei sale, Tina Knowles: Beyincé. În 2020, Knowles a explicat cum a venit inspirația pentru numele de botez al fiicei sale după ce numele de fată al lui Knowles a fost scris inițial greșit cu „o” în loc de „i”, la fel ca restul familiei sale.

Citește și