• Biserica Anglicană este co-proprietarul melodiilor „SexyBack”, „Umbrella” și „Single Ladies”
  • Biserica Anglicană a investit în compania Hipgnosis, care la rândul ei a cumpărat drepturile acestor melodii
  • Compania și biserica primesc bani de fiecare dată când aceste melodii sunt ascultate

Circulă pe internet gluma că dacă Biserica Anglicană are nevoie de o donație, britanicii nu trebuie decât să-și deschidă telefoanele și să asculte melodia „SexyBack” de la Justin Timberlake, relatează nypost.

Biserica Anglicană este co-proprietarul melodiilor „Single Ladies” a lui Beyonce, „Umbrella” a Rihannei și „SexyBack” a lui Justin Timberlake.

Biserica, aflată sub controlul reginei Elizabeta, a investit în companii precum Hipgnosis, care, conform BBC, au cumpărat, în ultimii trei ani, drepturi de autor la hit-urile acestor artiști.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Compania a cheltuit peste 1 miliard de dolari pentru a strânge drepturi la piese faimoase – inclusiv din „catalogul muzical” al compozitorului L.A. Reid – precum și „I’m Your Baby Tonight” a lui Whitney Houston sau ,,Don’t Be Cruel” de la Bobby Brown. Printre alți artiști ale căror piese faimoase au fost cumpărate se numără și Blondie, Barry Manilow și Mark Ronson.

De fiecare dată când cineva ascultă aceste melodii, investitori precum Hipgnosis sau Biserica Anglicană beneficiază financiar.