• Artista londoneză Annie Frost Nicholson a creat o mini discotecă pentru a ajuta oamenii să depășească anumite momente tensionate din viața lor.
  • Capacitatea spațiului poate ajunge până la opt dansatori.
  • Pe lângă muzică, vor exista ateliere de meditație, yoga și cursuri de dans.

Artista londoneză Annie Frost Nicholson a creat o mini discotecă care caută modalități de a face față durerii în diferite forme – durere sufletească, durere climatică, durere politică și probleme de sănătate mintală, scrie The Guardian. Este cea mai recentă lucrare a artistei, iar persoanele care ajung să viziteze ringul de dans Fandangoe se vor simți mult mai bine.

Vara aceasta aduce un nou trend de a face față durerii

Nu este o linie de asistență sau un medicament, ci o discotecă mobilă care te ajută prin dans să uiți de durere. Discoteca Fandangoe arată ca un chioșc viu colorat al cărui design este inspirat de curentul De Stijl și arhitectul postmodernist Ettore Sottsass. Capacitatea spațiului poate ajunge până la opt dansatori. Luna aceasta cei din Londra se pot bucura de experiența pe care mini discoteca o oferă.

Pe lângă muzica oferită de DJ, vor exista ateliere de meditație și yoga sau chiar cursuri de dans. „Este o modalitate netradițională de a accesa subiectul complex și universal al durerii”, spune Nicholson. „Îmi place să găsesc o portiță pentru a-i ajuta pe oameni să-și acceseze sentimentele.”

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Sursă: The Guardian

Această mini discotecă este o colaborare între Nicholson și Loss Project, o întreprindere socială axată pe modalități de procesare a durerii.

Cum a creat Fandangoe Discoteca

Artista a învățat despre arta înălțătoare a tragediei, de când și-a pierdut cea mai mare parte a familiei în 2011. Mama, sora și partenerul surorii ei au murit într-un accident de elicopter în timp ce sărbătoreau ziua de naștere a surorii sale printr-un tur de vizitare a orașului New York. Tatăl ei a supraviețuit accidentului, dar avea cancer în stadiu terminal și a murit câțiva ani mai târziu.

O perioadă bună de timp nu a putut să se ocupe de pasiunea ei și a lucrat ca profesor. Apoi a inventat un alter ego care ia permis să-și exploreze durerea. În calitate de Fandangoe Kid, a făcut artă publică grafică și, în 2021, a luat o dubă cu înghețată pe care a dus-o la New York. „În ultimii ani am ascultat ideile publice despre durere”, spune Nicholson. „După pandemie, oamenii erau disperați să-și împărtășească experiențele și să vorbească.”

Dansul este folosit în ritualurile din întreaga lume

„Mulți oameni îmi spun că, după doliu, prietenii sau rudele îi ignoră pentru că nu știu ce să spună, așa că evită situația, care poate fi foarte izolatoare. Folosind artele, podcast-urile, blogurile, dansul am descoperit că există multe fețe ale durerii și, de asemenea, dorința de a înțelege durerea în moduri diferite.” spune Carly Attridge, fondatoarea Loss Project

Discoteca Fandangoe va fi, de asemenea, o veghe pentru Fandangoe Kid. Nicholson a decis că acesta va fi ultimul proiect care folosește porecla – care provine de la porecla familiei din copilărie. De acum înainte, ea va crea artă ca Annie Frost Nicholson. „Am introdus alter ego-ul pentru a mă putea raporta la tot ce s-a întâmplat în ultimii 12 ani”, spune Nicholson. „Dar nu trebuie să mă ascund acum. Nu îmi mai este frică de adâncime.”

Citește și