• Cel puțin patru persoane – inclusiv un tată – au murit în ultimele luni pentru că au cedat unei noi și mortale tendințe TikTok.
  • Prima victimă a murit în februarie după ce s-a aruncat în râul Coosa în timp ce soția și copiii lor priveau din interiorul bărcii.
  • În ciuda sfârșitului tragic, alte trei persoane au ignorat avertismentele salvatorilor și au avut aceeași soartă.

Cel puțin patru persoane – inclusiv un tată – au murit în ultimele luni pentru că au cedat unei noi și mortale tendințe TikTok, au declarat autoritățile din Alabama. Căutătorii de senzații tari au sărit sau s-au răsturnat de pe spatele unor bărci în viteză, pentru ca apoi să își rupă gâtul în urma valurilor și să se înece, informează New York Post.

În ultimele șase luni am avut patru înecuri care puteau fi evitate cu ușurință. Ei făceau o provocare TikTok. Este vorba despre o probă în care te urci într-o barcă care merge cu viteză mare, sari de pe marginea bărcii, nu te scufunzi, sari cu picioarele înainte și te apleci în apă”, a declarat Dennis pentru WBMA.

Tendința – supranumită boat jumping – a fost o problemă pentru primii respondenți în ultimii doi ani, a spus căpitanul, dar s-a intensificat în special de la începutul anului. Prima victimă a murit în februarie după ce s-a aruncat în râul Coosa în timp ce soția și copiii lor priveau din interiorul bărcii. Din păcate, ea i-a înregistrat moartea”, a spus Dennis.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

În ciuda sfârșitului tragic, alte trei persoane au ignorat avertismentele salvatorilor și au avut aceeași soartă. O căutare pe TikTok pentru #boatjumping” sau orice altă iterație a celor două cuvinte arată un flux de temerari care își filmează potențialele apropieri de ceea ce Dennis a numit moarte instantanee”.

Participanții provocării de pe TikTok sunt de toate vârstele

Cred că oamenii, dacă sunt filmați pe cameră, cred că sunt mai predispuși să facă ceva stupid pentru că vor să se dea mari în fața prietenilor lor pentru social media”, a declarat Dennis pentru ABC 7. Viteza mare a ambarcațiunii, combinată cu apa liniștită, face ca aterizarea să fie periculoasă și să se simtă asemănătoare cu betonul.

Dacă o persoană care sare de pe o barcă în mișcare nu își protejează gâtul și capul, ar putea rămâne permanent paralizată, dacă nu cumva, mai mult ca sigur, să moară pe loc. Dennis îi îndeamnă pe posesorii de bărci să evite această tendință mortală și îi îndeamnă pe cei dragi să nu participe. Nu o faceți”, a spus el. Nu merită viața voastră”.

Citește și