• Cel mai longeviv premier al Italiei a fost cunoscut și pentru scandalurile legate de petrecerile sale cu tentă sexuală și a acuzațiilor de corupție.
  • Inițial, Veronica Lario a primit una dintre cele mai mari plăți de divorț din istoria Italiei – 1,63 milioane de dolari.
  • „Italia fără Berlusconi”, a scris pe prima pagină cel mai mare ziar din țară, Corriere della Sera, dedicând peste 30 de pagini de acoperire evenimentului.

Italia se pregătește astăzi să-și ia rămas bun de la fostul premier Silvio Berlusconi, un miliardar care a dominat politica, afacerile și lumea fotbalului din Italia, timp de cel puțin trei decenii, relatează Reuters. Berlusconi a murit luni la vârsta de 86 de ani, la trei zile după readmisia la spitalul San Raffaele din Milano și la două luni după ce s-a dezvăluit că suferea de multă vreme de leucemie.

Cel mai longeviv premier al Italiei a fost cunoscut și pentru scandalurile legate de petrecerile sale cu tentă sexuală și a acuzațiilor de corupție. Deși și-a cultivat o reputație de politician carismatic, a devenit cunoscut și pentru așa-numitele petreceri sexuale Bunga Bunga”, la care participau fete tinere, inclusiv escorte minore, precum Ruby the Heart Stealer”.

La o emisiune TV, Berlusconi recunoaște că femeile fac coadă să se căsătorească cu mine, pentru că sunt un tip de treabă, pentru că sunt plin de bani, pentru că știu cum să mă descurc cu femeile și, în cele din urmă, pentru că se gândesc că „este bătrân, va muri în curând și voi moșteni totul”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Pentru critici, omul de dreapta a fost un playboy care se sustragea de la plata impozitelor și care și-a folosit vastul imperiu mediatic pentru a-și promova cariera politică, iar apoi și-a exploatat puterea pentru a-și proteja afacerile. Cu o avere netă de 6,9 miliarde de dolari, Berlusconi a fost unul dintre cei mai bogați oameni din Italia.

Sursă: The Sun

Deși el a luat în derâdere reputația sa de afemeiat, Veronica Lario, cea de-a doua soție a sa, nu a făcut acest lucru și a cerut divorțul, spunând că nu poate trăi cu un bărbat care „se vedea cu minore”. Inițial, ea a primit una dintre cele mai mari plăți de divorț din istoria Italiei – 1,63 milioane de dolari. Dar, la fel ca în cazul multor hotărâri judecătorești care i-au fost potrivnice, Berlusconi a făcut apel, iar suma a fost ulterior redusă la zero.

Viitorul conglomeratului său de bussiness va depinde probabil de modul în care a ales să distribuie participația sa de 61% din holdingul de familie Fininvest între cei cinci copii ai săi din două căsătorii. „Italia fără Berlusconi”, a scris pe prima pagină cel mai mare ziar din țară, Corriere della Sera, dedicând peste 30 de pagini de acoperire evenimentului. Nu a fost dată nicio cauză oficială a morții, dar Corriere, care a dat vestea decesului lui Berlusconi, a spus că acesta a murit de leucemie, cu o deteriorare bruscă a stării sale peste noaptea de luni.

Sursă: Reuters

Pe lângă faptul că a fost prim-ministru al Italiei de patru ori, Berlusconi a deținut un imperiu de afaceri, inclusiv grupul media MFE (MFEB.MI) și cluburile de fotbal AC Milan din 1986-2017 și AC Monza din 2018. Corriere a spus că Berlusconi a fost suficient de bine pentru a urmări la televizor finala de fotbal a Ligii Campionilor de sâmbătă dintre Inter Milano și Manchester City. Premierul Giorgia Meloni a declarat luni într-un interviu TV că a vorbit „pe larg” cu el în acea zi.

Ministrul de externe Antonio Tajani, care a întrerupt o vizită la Washington, se numără printre cei care se aştepta să-i aducă omagiu. Tajani este liderul adjunct al Forza Italia a lui Berlusconi. „Mi-aș dori ca Forza Italia să aibă un viitor, dar sincer, nu văd unul”, a declarat fostul ministru și membru de partid Giuliano Urbani pentru cotidianul La Repubblica, declarând că majoritatea alegătorilor săi și-au schimbat deja credința față de partidul Meloni, Frații Italiei. Meloni și președintele Sergio Mattarella s-au numărat printre cei prevăzuți să asiste la înmormântarea care va avea loc într-o zi națională de doliu, cu steaguri arborând în berb din toate clădirile publice.

Citește și: