Premiile Emmy ar putea fi amânate. Irina Margareta Nistor: Poți să rămâi fără roluri dacă nu respecți sindicatul

Cea de-a 75-a ediție a Premiilor Emmy este oficial amânată. Din cauza grevelor scenariștilor de la Hollywood, ceremonia care are fi trebuit să aibă loc pe 18 septembrie, a ajuns să depindă de rezolvarea disputelor dintre studiouri și organizațiile scenariștilor și actorilor.

„Tocmai a fost recent întâlnirea cu John Malkovich în care cineva a avut nefericita idee să îl întrebe de cinema, și a zis nu, noi suntem în grevă. Deci a vrut să spună clar că nu e spărgător de grevă, nu vorbește de cinema doar de teatru. La ei sindicatul e foarte puternic.” 

„Practic, poți să rămâi fără roluri dacă nu respecți sindicatul, iar sistemul acesta a existat dintotdeauna. a spus Irina Margareta Nistor” , la Aleph News.

Impactul grevei se resimte și la Festivalul de Film de la Veneția, unde a fost anulată premiera filmului ”Challengers”. MGM a decis să mute în 2024 lansarea peliculei care îi numără printre protagoniști pe Zendaya, Josh O Conner și Mike Fest.

A fost înlocuită de ”Comandante”, o peliculă în regia lui Edoardo De Angelis. Cea de-a 80-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia se va desfăşura în perioada 30 august – 9 septembrie.

Dacă greva actorilor americani va continua şi în luna septembrie, regulamentul sindicatului SAG-AFTRA le interzice actorilor să participe la acţiuni de promovare, inclusiv la festivaluri cinematografice
Potrivit ultimelor estimări, greva artiştilor de la Hollywood provoacă pierderi de 3 mld. $.

Citește și

Exit mobile version