• Prințul Harry pierde a doua contestație în ceea ce privește măsurile de securitate pe care le ia atunci când se află în Regatul Unit.
  • Ducele de Sussex a încercat să obțină aprobarea Înaltei Curți.
  • Acesta vrea să obțină o revizuire judiciară a deciziei prin care i se interzicea să plătească în mod privat pentru propria sa protecție.

Prințul Harry a pierdut a doua contestație în justiție împotriva Ministerului de Interne în legătură cu decizia de a nu-i permite să plătească pentru un dispozitiv de securitate al Poliției Metropolitane în timpul călătoriilor în Marea Britanie, scrie DailyMail.

Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, a încercat să obțină aprobarea Înaltei Curți pentru a obține o revizuire judiciară a deciziei prin care i se interzicea să plătească în mod privat pentru propria sa protecție.

În cadrul unei audieri la începutul acestei luni, un judecător a fost rugat de echipa juridică a lui Harry să îi permită ducelui să deschidă un proces cu privire la deciziile luate de Ministerul de Interne și de Comitetul Executiv pentru Protecția Regalității și a Personalităților Publice (Ravec), care intră în atribuțiile acestui departament, în decembrie 2021 și februarie 2022.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Dorința lui Harry a fost refuzată

Ducele înstrăinat a dorit să mențină, atunci când se află în Marea Britanie, echipa armată a Comandamentului de protecție regală și specializată (RASP) care l-a protejat atunci când era un membru al familiei regale în activitate, înainte de căderea acerbă cu familia sa.

Când i s-a spus că nu se mai califică pentru protecția acesteia după ce a plecat în America cu soția sa, Meghan Markle, oferta sa de a plăti pentru aceasta a fost refuzată. Este decizia pe care a decis să o conteste în instanță, deoarece consideră că ar fi trebuit să i se permită să plătească, la fel cum fac cluburile de fotbal pentru ofițerii care mențin ordinea la meciuri.

Dar Ministerul de Interne, care s-a opus cererii lui Harry, a declarat că Ravec a considerat că „nu este adecvat” ca persoanele bogate să „cumpere” securitate de protecție, care ar putea include ofițeri înarmați, atunci când a decis că „interesul public nu justifică” ca cineva să primească o astfel de protecție pe bază de finanțare publică.

Avocații Poliției metropolitane au declarat că Ravec a fost „rezonabil”, considerând că „este greșit ca un organ de poliție să pună ofițeri în pericol în urma plății unei taxe de către o persoană privată”. Domnul judecător Chamberlain a pronunțat decizia marți dimineață, la scurt timp după ora 10:00.

La audierea anterioară, instanței i s-a spus că ultima contestație a lui Harry este legată de o cerere anterioară pe care a depus-o împotriva Ministerului de Interne după ce i s-a spus că nu va mai beneficia de „același grad” de protecție personală atunci când vizitează Marea Britanie.

O audiere completă a acestei contestații, care se concentrează, de asemenea, pe procesul decizional al lui Ravec și pentru care Harry a primit undă verde vara trecută, urmează să aibă loc. Avocații lui Harry au declarat în fața instanței la începutul acestei luni că Ministerul de Interne a delegat o „problemă de principiu” către Ravec cu privire la „dacă o persoană a cărei poziție a fost stabilită de Ravec ca nejustificând o securitate de protecție ar trebui să i se permită să primească securitate de protecție, dar să ramburseze banii publici pentru costul acestei măsuri de securitate”.

Citește și: