• Prințul Harry pierde a doua contestație în ceea ce privește măsurile de securitate pe care le ia atunci când se află în Regatul Unit.
  • Ducele de Sussex a încercat să obțină aprobarea Înaltei Curți.
  • Acesta vrea să obțină o revizuire judiciară a deciziei prin care i se interzicea să plătească în mod privat pentru propria sa protecție.

Prințul Harry a pierdut a doua contestație în justiție împotriva Ministerului de Interne în legătură cu decizia de a nu-i permite să plătească pentru un dispozitiv de securitate al Poliției Metropolitane în timpul călătoriilor în Marea Britanie, scrie DailyMail.

Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, a încercat să obțină aprobarea Înaltei Curți pentru a obține o revizuire judiciară a deciziei prin care i se interzicea să plătească în mod privat pentru propria sa protecție.

În cadrul unei audieri la începutul acestei luni, un judecător a fost rugat de echipa juridică a lui Harry să îi permită ducelui să deschidă un proces cu privire la deciziile luate de Ministerul de Interne și de Comitetul Executiv pentru Protecția Regalității și a Personalităților Publice (Ravec), care intră în atribuțiile acestui departament, în decembrie 2021 și februarie 2022.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Dorința lui Harry a fost refuzată

Ducele înstrăinat a dorit să mențină, atunci când se află în Marea Britanie, echipa armată a Comandamentului de protecție regală și specializată (RASP) care l-a protejat atunci când era un membru al familiei regale în activitate, înainte de căderea acerbă cu familia sa.

Când i s-a spus că nu se mai califică pentru protecția acesteia după ce a plecat în America cu soția sa, Meghan Markle, oferta sa de a plăti pentru aceasta a fost refuzată. Este decizia pe care a decis să o conteste în instanță, deoarece consideră că ar fi trebuit să i se permită să plătească, la fel cum fac cluburile de fotbal pentru ofițerii care mențin ordinea la meciuri.

Dar Ministerul de Interne, care s-a opus cererii lui Harry, a declarat că Ravec a considerat că „nu este adecvat” ca persoanele bogate să „cumpere” securitate de protecție, care ar putea include ofițeri înarmați, atunci când a decis că „interesul public nu justifică” ca cineva să primească o astfel de protecție pe bază de finanțare publică.

Avocații Poliției metropolitane au declarat că Ravec a fost „rezonabil”, considerând că „este greșit ca un organ de poliție să pună ofițeri în pericol în urma plății unei taxe de către o persoană privată”. Domnul judecător Chamberlain a pronunțat decizia marți dimineață, la scurt timp după ora 10:00.

La audierea anterioară, instanței i s-a spus că ultima contestație a lui Harry este legată de o cerere anterioară pe care a depus-o împotriva Ministerului de Interne după ce i s-a spus că nu va mai beneficia de „același grad” de protecție personală atunci când vizitează Marea Britanie.

O audiere completă a acestei contestații, care se concentrează, de asemenea, pe procesul decizional al lui Ravec și pentru care Harry a primit undă verde vara trecută, urmează să aibă loc. Avocații lui Harry au declarat în fața instanței la începutul acestei luni că Ministerul de Interne a delegat o „problemă de principiu” către Ravec cu privire la „dacă o persoană a cărei poziție a fost stabilită de Ravec ca nejustificând o securitate de protecție ar trebui să i se permită să primească securitate de protecție, dar să ramburseze banii publici pentru costul acestei măsuri de securitate”.

Citește și: