• Astăzi, 19 august sărbătorești Ziua Mondială a fotografiei.
  • În topurile mondiale a celor mai instagramabile locuri regăsim orașul medieval Sighișoara.
  • În Europa, cele mai căutate locuri de către fotografi sunt Istanbul, Roma sau Paris.

Azi, de ziua fotografiei, îți vin în minte cele mai speciale locuri în care ai călătorit și normal, te-ai și fotografiat. Iată topul celor mai instagramabile locuri.

Poate nu te așteptai dar pe primul loc în top este chiar un oraș prin de istorie din România. Sighișoara mai exact, bijuteria medievală din Transilvania, care își magnetizează vizitatorii cu centrul său istoric, inclus în Patrimoniul mondial UNESCO. Străzile cu case în culori pastelate, străduțele pietruite, priveliștile din Cetate, turnurile care pe vremuri apărau orașul, Biserica din deal și alte locuri minunate fac din Sighișoara un loc căutat de influeneri.

Continui cu frumusețea inconfundabilă a unicului oraș din lume aflat pe două continente- Istanbul. Combinația sa impresionantă de arhitectură bizantină și otomană este o mărturie a diversității culturale care caracterizează orașul.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Când vine vorba de structuri antice, asimilate unui peisaj urban, Roma ocupă locul întâi în orice clasament. Colosseumul și Panteonul sunt două dintre cele mai emblematice structuri ale orașului, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an.

Și ultima, dar nu cea din urmă…. Frumusețea și farmecul imperial al Vienei captivează vizitatorii din întreaga lume. Arhitectura ornată a palatelor și clădirilor orașului, în care la loc de cinste stau Palatul Hofburg și Palatul Belvedere, sunt o mărturie a trecutului opulent al capitalei austriece. Catedrala Sfântul Ștefan, în stil gotic cu elemente baroc, și Opera de Stat sunt, de asemenea, atracții turistice populare care pun în valoare frumusețea durabilă a orașului, ca să nu amintim și de faimosul Palat Schonbrunn.

Diana Mocanu: „Bali rămâne în sufletul meu”

Pentru cele mai spectaculoase poze de Instagram, Diana Mocanu, digital creator recomandă Bali, locul unde și-a petrecut și luna de miere.

 „Deși mi-au plăcut toate destinațiile pe care le-am vizitat, Bali rămâne, clar, în sufletul meu. A fost și destinația în care am fost în luna de miere, dar ne-am reîntors anul acesta în aprilie pentru a vizita tot ceea ce ne-am propus”.

Pe viitor, Diana își dorește să meargă în Thailanda, alături de partenerul său.

„Ne dorim foarte mult să mergem în Thailanda și am vrea să stăm o lună, pentru că noi ne facem vacanțele singuri, ne luam un scuter și luăm fiecare obiectiv în ordine”.

Citește și