• Studiile arată că sexul poate reduce stresul și ajută la combaterea acneei.
  • Sexul reduce nivelul hormonului de stres, cortizolul și scade producția de sebum.
  • Adelina Popa, medic dermatolog: „Sexul îmbunătățește producția de colagen”.

„Cred că o viață amoroasă bună face oamenii să strălucească”, mărturisește actrița Sienna Miller. Esteticianul clinic Pam Marshall plusează! Sexul poate reduce stresul!Ba mai mult, ajută și la combaterea acneei.

Îți pui firesc întrebarea: o viață sexuală activă mă asigură că voi avea un ten frumos și luminos?

Care sunt efectele fiziologice ale activității sexuale asupra pielii?

„În primul rând, sexul, ca și alte activități fizice stimulează fluxul sanguin către piele și poate îmbunătăți tenul datorită aportului de celule încărcate cu oxigen, care sunt transportate rapid în timpul, dar și după activitatea sexuală. Sexul ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de cortizol din organism. Cortizolul este cunoscut și ca „hormonul de stres”. Sexul îmbunătățeste, astfel, producția de colagen pentru a menține pielea suplă și netedă, deoarece colagenul este cea mai importantă proteină de la nivelul tegumentului. Stresul este bine cunoscut ca un declanșator al producției de hormoni, de eliberare a corticotrofilei, care crește producția glandelor sebacee, stimulează inflamația pielii și stimulează, astfel, acneea. Deoarece sexul poate avea un impact pozitiv asupra nivelului hormonal al cortizolului, poate reduce stresul și ameliorează eliberarea de toxine. Și astfel, ameriolăm sau prevenim acneea, de unde și expresia „are coșuri pe față pentru că nu face sex”, a explicat Adelina Popa, medic dermatolog, pentru Aleph News.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Există diferențe în modul în care activitatea sexuală afectează pielea la bărbați față de femei?

„Da, există diferențe de cum influențează sexul pielea unui bărbat de cea a unei femei. Aici vorbim de estrogen, care este cheia anti ageing la femei. Studiile arată că orgasmul crește nivelul de estrogen din corp la sexul feminin și asta e bine. De ce? Pentru că estrogenul pare să ajute la prevenirea îmbătrânirii pielii în mai multe moduri. În primul rând previne deteriorarea colagenului, care am stabilit că e foarte important pentru o piele tânără și fermă și, de asemenea, ajută la grosimea pielii, menținând pielea rezistentă la riduri. Menținând ridurile, efectele estrogenului asupra fibrelor elastice sunt de împiedicarea distrugerii lor, cu prevenirea astfel, a formării ridurilor. De asta, la vârsta menopauzei, pielea are mult de suferit, pentru că producția de estrogen scade foarte foarte mult. Dar să vorbim și de bărbați. În timpul orgasmului, este un hormon produs, numit „dihidrotestosteron”, ce ajută la creșterea producției de sebum, ce este un ulei secretat de glandele sebacee. Efectul se corelează, într-adevăr, cu o piele mai grasă, dar în același timp, cu o piele mai emoliată, mai hidratată și reduce hiperpigmentările”, Adelina Popa.

Citește și