Sir Paul McCartney spune că a folosit inteligența artificială pentru a realiza „melodia finală de la Beatles”

Sir Paul McCartney spune că a folosit inteligența artificială pentru a ajuta la crearea a ceea ce el numește „melodia finală de la Beatles”. El a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că tehnologia a fost folosită pentru a „reproduce” vocea lui John Lennon dintr-un demo vechi, astfel încât să poată completa melodia.

„Tocmai l-am terminat și va fi lansat anul acesta”, a explicat el. Sir Paul nu a numit cântecul, dar este probabil să fie o compoziție Lennon din 1978 numită Now And Then. Fusese deja considerată ca o posibilă „cântec de reuniune” pentru Beatles în 1995, în timp ce ei își compilau seria Anthology.

Sir Paul primise demo-ul cu un an mai devreme de la văduva lui Lennon, Yoko Ono. A fost unul dintre cântecele de pe o casetă intitulată „For Paul” pe care Lennon le-a făcut cu puțin timp înainte de moartea sa în 1980. Două dintre acele cântece – Free As A Bird și Real Love – au fost finalizate și lansate în 1995 și 96, marcând primul material „nou” al trupei Beatles în 25 de ani.

De asemenea, trupa a încercat să înregistreze Now And Then, un cântec de dragoste care a fost destul de tipic pentru cariera ulterioară a lui Lennon, dar sesiunea a fost abandonată rapid. „A fost într-o zi – într-o după-amiază, într-adevăr – mă încurcam cu asta”, și-a amintit Lynne.

„Cântecul a avut un refren, dar lipsesc aproape total versurile. Am făcut piesa de suport, o piesă grea pe care chiar nu am terminat-o”. Sir Paul a susținut mai târziu că George Harrison a declarat melodia „un gunoi” și a refuzat să lucreze la ea.

„Nu avea un titlu foarte bun, avea nevoie de puțină reluare, dar avea un vers frumos și îl cânta pe John”, a spus el pentru Q Magazine.

Citește și:

Exit mobile version