• Instalatorul italian mustăcios este dublat de Chris Pratt.
  • Filmul a lăsat mulți critici reci, Johnny Oleksinski de la New York Post spunând că este doar o altă stratagemă fără suflet pentru a ne vinde marfă”.
  • Filmul a doborât și alte recorduri, inclusiv cea mai bună deschidere din istorie pentru un film bazat pe un joc video.

Noul film Super Mario Bros Movie a doborât recordurile de încasări, înregistrând cea mai de succes deschidere globală din toate timpurile pentru un film de animație, relatează BBC. Filmul de familie – a doua versiune de la Hollywood a jocului de succes al Nintendo – a obținut 377 de milioane de dolari în întreaga lume în primele cinci zile de la lansare.

Această cifră a depășit recordul anterior de 358 de milioane de lire sterline deținut de Frozen 2. Cifrele sunt senzaționale”, a remarcat analistul David A Gross, care a spus că va fi cu ușurință filmul numărul 1 al anului 2023″.

În The Super Mario Bros Movie, instalatorul italian mustăcios este dublat de Chris Pratt, în timp ce Jack Black îl interpretează pe răufăcătorul Bowser, care scuipă foc. Filmul a lăsat mulți critici reci, Johnny Oleksinski de la New York Post spunând că este doar o altă stratagemă fără suflet pentru a ne vinde marfă”, iar Peter Bradshaw de la The Guardian numindu-l plictisitor și plat în toate sensurile”.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ

Acesta a adăugat că a fost o dezamăgire să se potrivească cu versiunea live-action din 1993″ – o referire la infama adaptare originală cu Bob Hoskins. Însă mulți fani par să nu fie de acord, scorul de 56% al criticilor de pe Rotten Tomatoes fiind eclipsat de scorul de 96% al publicului. Chiar și Elon Musk a scris pe Twitter despre Super Mario Bros că în acest caz, criticii sunt atât de deconectați de realitate!”. Mulțimile nu păreau să le pese de recenziile dure”, a scris Pamela McClintock de la Hollywood Reporter.

Super Mario Bros a doborât și alte recorduri, inclusiv cea mai bună deschidere din istorie pentru un film bazat pe un joc video și cea mai bună deschidere din 2023 până acum, a spus ea. Analistul Comscore Paul Dergarabedian a declarat pentru publicație: Aceasta este una dintre cele mai mari supraperformanțe de box office din istoria recentă și spulberă absolut toate proiecțiile de dinaintea lansării”.

Temeri legate de box office-ul post-pandemic

Variety a fost de acord cu faptul că Super Mario Bros a zdrobit așteptările deja mari”, în timp ce Screen Daily a declarat că a reușit un salt fulminant care arată cererea de titluri de familie în cinematografe, într-un moment în care directorii de la Hollywood sunt îngrijorați de adâncimea liniilor de aprovizionare pe măsură ce lumea iese din pandemie”.

Cifrele globale de încasări pentru 2022 au scăzut cu 35% față de nivelurile de dinainte de COVID. Reflectând asupra încasărilor obținute de Super Mario, New York Times a întrebat: Ce s-a întâmplat cu Super Mario? S-au întors filmele de familie – cu totul înapoi, în măsura în care Hollywood-ul poate conta din nou pe ele ca pe lucruri relativ sigure? Directorii de studiouri și proprietarii de cinematografe au făcut practic roata în weekend”.

Citește și