• Taylor Swift le-a spus celor 282 de milioane de urmăritori de pe Instagram să voteze la alegerile primare de Super Tuesday.
  • Apelul ei la acțiune vine după luni de zile în care s-a aflat în centrul discursului politic.
  • Cântăreața nu a susținut un candidat sau un partid, așa cum a făcut în alegerile anterioare.

Taylor Swift le-a transmis marți dimineață fanilor săi să participe la alegerile primare republicane și democrate de Super Tuesday din întreaga țară, deși s-a abținut să susțină vreun candidat sau partid politic anume, scrie Business Insider.

Am vrut să vă reamintesc să îi votați la putere pe cei care vă reprezintă cel mai bine”, a scris Swift într-o poveste de pe Instagram pentru cei 282 de milioane de urmăritori ai săi. Dacă nu ați făcut-o deja, faceți un plan pentru a vota astăzi”.

Politicienii și experții politici s-au interesat de Swift în ultimele luni, iar unii chiar au îmbrățișat teorii ale conspirației în legătură cu cântăreața, susținând că aceasta face parte dintr-o operațiune psihologică guvernamentală.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Discursul electoral în jurul lui Swift a atins apogeul în februarie, în ziua Super Bowl, după ce fostul președinte republican Donald Trump a făcut presiuni asupra ei pentru a-l susține într-o postare pe rețelele de socializare. Nu are cum să îl susțină pe Crooked Joe Biden, cel mai rău și mai corupt președinte din istoria țării noastre, și să fie neloială față de omul care i-a adus atât de mulți bani”, a scris el.

Trump și susținătorii săi nu sunt singurii care se pare că au fost interesați de susținerea lui Swift: În ianuarie, The New York Times a relatat că multe persoane din cadrul campaniei lui Biden au făcut presiuni interne pentru a se asocia cu vedeta.

Swift a ales să nu susțină marți nici campania lui Trump, nici pe cea a lui Biden, în schimb a reflectat postarea sa pe rețelele de socializare din noiembrie 2023, care își îndemna fanii să se înregistreze la vot. Directorul executiv al Vote.org a declarat ulterior pentru Business Insider că apelul la acțiune al cântăreței a dus la cea mai mare zi de înregistrare a alegătorilor din 2020.

Swift a susținut candidați politici în alegerile anterioare. În 2018, ea a susținut doi candidați democrați la Congresul din Tennessee – primele sale susțineri politice din istorie – înainte de a-l susține ulterior pe Biden în alegerile prezidențiale din 2020 împotriva lui Trump.

Deși, de obicei, nu este o figură politică, apelul la acțiune al lui Swift are o greutate unică: 6% dintre respondenții unui sondaj recent au declarat că apelul fanilor ei de a participa la alegeri le-ar schimba probabilitatea de a vota. Puțin mai puțin de 1 din 20 de respondenți au spus că susținerea ei pentru un anumit candidat i-ar forța, de asemenea, să ia în considerare schimbarea” votului lor.

Citește și