• Investiţia Primăriei Timişoara se ridică la 115.000.000 de lei.
  • Acesta va fi o locaţie optimă pentru evenimente şi concerte mari.
  • „Proiectul inițial era făcut la 87 de milioane, pentru 15.000 de locuri”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără, cel care a coordonat acest proiect.

Construcţia primul stadion din municipiul Timişoara de după Revoluţia din 1989, Arena Eroii Timişoarei”, cu peste 10.000 de locuri şi cu finanţare integrală de la bugetul local, a început luni, a anunţat primarul Dominic Fritz.

Investiţia Primăriei Timişoara se ridică la 115.000.000 de lei, va fi finalizată în doi ani şi trei luni, iar viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori. De asemenea, acesta va fi o locaţie optimă pentru evenimente şi concerte mari.

Ziua de astăzi este aşteptată de prea mult timp de către comunitatea timişoreană. Este ziua în care transformăm o promisiune de ani, în realitate: am început construcţia stadionului. Este una din investiţiile noastre strategice şi de aceea o finanţăm integral din bugetul local, din banii tuturor timişorenilor şi nu mai aşteptăm finanţare de la Bucureşti. Îmi doresc ca azi să fie ziua în care pornim şi reconstrucţia fotbalului timişorean şi mă bucur că alături de noi au venit la viitorul stadion multe din gloriile lui Poli, dar şi tineri care acum se antrenează sub culorile alb-violet”, a afirmat Dominic Fritz, la demararea construcţiei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Poate mulți nu au crezut că vom începe construcția, nu au crezut că vom finaliza această procedură de licitație, dar după aproape trei ani încep lucrările. S-a început cu proiectul tehnic, anul trecut. S-a discutat mult despre capacitatea stadionului, că nu are 15.000 de locuri. Nu vreau să intru într-o dispută cu fostul primar (n.r. Nicolae Robu), dar acel lucru, astăzi, nu se putea realiza. Vorbim de anumite norme și de prețul stadionului. Proiectul inițial era făcut la 87 de milioane, pentru 15.000 de locuri”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără, cel care a coordonat acest proiect.

Citește și