• Revista Vogue a realizat top 10 „Most Memorable Fashion Moments in Film” din 2023.
  • Barbiecore și Oppenheimercore au fost principale trend-uri date de filme în fashion în 2023.
  • Filmele,Megan, Barbie, Oppenheimer, Priscilla, Past Lives și Saltburn și-au pus amprenta în modă.

De la „Barbie” la „Oppenheimer” și până la glamourul Priscillei, anul 2023 a fost plin de filme care au pus o amprentă de neșters în lumea modei. Revista Vogue a realizat top 10 „Most Memorable Fashion Moments in Film” din 2023.

Vom începe cu frumusețea terifiantă a lui Megan. Acest android înfiorător cu uniforma ei hiperfeminină, cu rochie babydoll de mătase, asortată cu un top cu mâneci lungi în dungi, colanți albi, Mary-Janes negru, o jachetă de culoare ciocolată și o fundă uriașă, care o face și mai scary. Este acel costum de Halloween care parcă nu o să dispară niciodată.

Mergem la Barbie, practic fiecare lucru pe care Margot Robbie îl poartă e spectaculos. Look-ul de petrecere cu paiete, costumul de baie alb-negru, look-ul cu rolele, ținuta de cowgirl, costumul boiler roz dulceață, minirochia albastră cu guler ascuțit. Meritul trebuie acordat designerului de costume al filmului, Jacqueline Durran, care a extras arhivele Barbie pentru inspirație, precum și lui Robbie și stilistului ei, Andrew Mukamal, care au lansat o gamă uluitoare de look-uri de presă inspirate de Barbie.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Potrivirea lui Cillian Murphy la sfârșitul timpurilor în Oppenheimer: Eroul lui Christopher Nolan a uimit pe toată lumea devenind un creator de tendințe. Prin croitoria lui clasică are nuanțe de Armani și Saint Laurent, și nu există nimeni al cărui stil sumbru să se întâlnească mai mult cu starea melancolică și fatalistă a momentului.

Cu ușurință, unul dintre cele mai tari personaje care a cucerit marele ecran în 2023 este Nora, eroina poveștii de dragoste lui Celinei Song. Nora care se plimbă prin New York, îmbrăcată în cămășile ei largi, pantalonii moale și bijuteriile rafinate subestimate, părul ei tuns într-un bob ascuțit, ne captează inimile, la fel cum o face iubirea ei din copilărie.

Evoluția în mișcare a modei în „Priscilla”, filmul Sofiei Coppola

Designerul de costume Stacey Battat a recreat cu meticulozitate din viața reală a Priscillei de la eșarfa și rochia cu fustă plină pe care Priscilla Presley le-a purtat să-și ia rămas bun de la Elvis după ce și-a încheiat serviciul militar în Germania, de la rochia ei de mireasă spectaculoasă. Ceea ce este cel mai remarcabil la modă în această dramă este modul în care transmite creșterea personajului său, care la început, ea este doar o fetiță în tricoturi roz bebeluș la cineva care este făcut să crească repede și să adopte un machiaj de ochi întunecat și o garderobă de rochii de cocktail slinky la cererea partenerului ei.

Sărbătorirea designului nativ american în „Killers of the Flower Moon” – Lider la Oscar, designerul de costume Jacqueline West a adunat unele dintre cele mai uimitoare look-uri ale anului în westernul lui Martin Scorsese: rochiile, păturile și bijuteriile ornamentale extrem de elegante purtate de femeile Osage bogate în petrol din centrul acestei povești explozive.

Fiecare articol văzut în film se reunește pentru a forma o scrisoare de dragoste către această comunitate extraordinară care, a fost retrogradată la marginile istoriei.

Piercing-ul sprâncenelor lui Jacob Elordi în „Saltburn” – Thrillerul casei de țară al lui Emerald Fennell este plin de look-uri incredibile din jurul anilor 2006 și 2007. Nu îți poți lua ochii de la Felix, aristocratul care arată la fel de bine în cravată neagră ca și în cămășile lui mototolite, topurile de rugby și puloverele Ralph Lauren. Singurul detaliu care ne întemeiază ferm în era indie sleaze, este piercing-ul lui strălucitor în sprâncene, pe care, din păcate, este forțat să-l îndepărteze de mama lui când vine acasă la marea lor proprietate. În mod uimitor, este un accesoriu care aproape că nu a ajuns – regizorul a trebuit să lupte cu producătorii pentru asta.

„Știam în sufletul meu, fiind și eu o femeie tânără în 2007, că un piercing în sprâncene ar fi lucrul care te-ar face să-ți pierzi complet mințile”.

Citește și