• Timbaland a creat o colaborare cu The Notorious B.I.G. folosind voci generate de Inteligența Artificială.
  • Membrii comunității hip-hop au părerile împărțite.
  • Rapperul Offset a apreciat colaborarea, dar mulți fani au catalogat-o drept „lipsită de respect”.

Timbaland a compus o piesă muzicală cu The Notorious B.I.G., folosind voci generate de Inteligența Artificială. Marți, producătorul a postat pe Instagram un fragment din melodie, în care Biggie poate fi auzit. Colaborarea a stârnit controverse în rândul fanilor, scrie Insider. Comunitatea hip-hop a reacționat imediat.

View this post on Instagram

A post shared by Timbo the King (@timbaland)

„Știm că se vorbește mult despre A.I și știm cum sunt sentimentele de a încălca anumite lucruri, dar lăsați-mă să vă spun ceva”, a declarat Timbaland. „Trebuie să împărtășesc ceva la care am lucrat, pentru că întotdeauna am vrut să fac asta și nu am avut niciodată ocazia”, a adăugat el. „Întotdeauna am vrut să lucrez cu Big și nu am avut niciodată ocazia… până astăzi. A ieșit bine!” Apoi, producătorul a dat play melodiei în care „A.I Biggie” cânta despre regretatul Nipsey Hussle și Pop Smoke.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Young Guru, inginerul de sunet al lui Jay-Z, a criticat tehnologia. Unele persoane, însă, inclusiv rapperul Offset, l-au felicitat pe Timbo pentru munca sa. Cu toate acestea, mulți l-au criticat pe producătorul în vârstă de 51 de ani pentru că a recreat vocea lui Biggie folosind A.I, iar unii au numit-o „lipsită de respect”.

„Omule, asta nu mi se pare corect”, a comentat un fan. „Inteligența artificială nu va înlocui niciodată caligrafia autentică”. O serie de coperte generate de inteligența artificială au devenit recent virale.

Un cover generat de Inteligența Artificială al piesei „Cuff It” a lui Beyoncé, cu vocea Rihannei, a adunat peste 1,5 milioane de vizualizări pe Twitter, în timp ce o versiune generată de inteligența artificială a lui Kanye West, interpretând piesa „Hey There Delilah” a trupei Plain White T, a adunat, de asemenea, peste 750.000 de vizualizări pe YouTube.

Avocat în domeniul muzicii și al drepturilor de autor, Alexander Ross, are 25 de ani de experiență în ceea ce privește legislația muzicale. Acesta a declarat recent că realizatorii unor astfel de cover-uri ar putea încălca legea.

Citește și

Călătorii în timp record până în Dubai. Europa intră în cursa avioanelor hipersonice

Donald Trump, critici dure la adresa ducilor de Sussex: „Meghan a fost foarte lipsită de respect”

Vin Diesel, Jeremy Renner și John Legend i-au transmis mesaje de încurajare lui Jamie Foxx. Actorul a suferit o complicație medicală