• Regizorul Tim Burton spune că și-a dat seama că statul român încearcă să-i păcălească.
  • Legea cinematografiei spune că statul trebuie să returneze o parte din investiții, dar nu și la noi.
  • Wednesday s-a filmat la Palatul Cantacuzino Bușteni, Gara Sinaia și studiourile Buftea.

După unele neînțelegeri cu statul român, producția pentru sezonul 2 al serialului Wednesday se mută în altă țară europeană. Anul trecut ne-am bucurat de primul sezon filmat la noi, care a pus România pe harta turistică a lumii.

Wednesday este unul dintre cele mai populare seriale lansate de Netflix în ultimii ani. Regizorul Tim Burton declarase că era extrem de încântat de filmările din România. Sezonul 2 nu se va mai filma la noi, ci în Irlanda. După scandalul de anul trecut, filmările au fost sistate după ce producătorii și-au dat seama că statul român încearcă să-i păcălească.

Acest lucru declară și ministrul culturii, Raluca Turcan. Legea cinematografiei presupune returnarea parțială a investițiilor făcute de producțiile cinematografice. Această lege este prezentă în toate țările europene, cu excepția Belarusului și României. Tot ea spune că legea a fost modificată și că noua lege va atrage marile producții străine să se desfășoare în România.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Wednesday, primul serial original al Netflix filmat de companie în România

Wednesday a fost primul serial original al Netflix filmat de compania americană în România de la lansarea platformei sale de streaming pe piața românească în 2016. Producția s-a filmat integral la noi, iar printre locațiile alese pentru scenele din serial sunt Universitatea Politehnică, Gradina Botanică București, Palatul Cantacuzino Bușteni, Gara Sinaia, Casa Armatei București și studiourile Buftea.

Acest lucru a însemnat mult pentru noi. De la locuri de muncă pentru foarte mulți tehnicieni până la prezența în serial a unor actori români. De altfel, o parte din echipa română din spatele camerei a fost și nominalizată la premiile Emmy. Jenna Ortega, actrița care o interpretează pe Wednesday Addams, este foarte impresionată de România, spunând că a întâlnit aici cei mai minunați oameni de pe planetă.

Citește și