boli - Pagina 4

  • Studiu. Vârstnicii care mănâncă ciuperci în fiecare săptămână, risc de 50% mai mic de a se îmbolnăvi de Alzheimer

    Vârstnicii care au consumat mai mult de două porții normale de ciuperci în medie pe săptămână au prezentat un grad de risc mai scăzut de deteriorare cognitivă moderată. Acest lucru se datorează prezenței unei substanțe chimice speciale. 600 de chinezi în vârstă de peste 60 de ani din Singapore au participat la studiu. Este cunoscut […]
    Sănătate / 24 august 2021 • 21:03
  • Ce boli poţi lua de la piscină. Problemele neştiute pe care le poate provoca clorul

    O piscină neîntreținută îți poate aduce infecții urinare, fungice sau dermatite. Clorul din piscină poate produce probleme cutanate la nivelul pielii. Transpirația în contact cu clorul din apă poate produce iritații grave. Ce faci când ai doar o zi liberă de la birou, iar temperaturile de afară te îndeamnă să dai o fugă la mare? […]
    Sănătate / 8 iulie 2021 • 08:22
  • Căpușele și țânțarii, purtători de viruși foarte periculoși. Principalele boli pe care le pot transmite

    Zonele verzi sunt invadate de căpuşe şi ţânţari Insectele pot transmite boli periculoase precum West Nile sau Lyme Uleiul de levănţică ţine insectele la distanţă Odată cu temperaturile ridicate, începe şi sezonul căpuşelor şi al ţânţarilor. Parcurile sunt invadate de aceste insecte care pot transmite boli periculoase. Medicul epidemiolog Ana-Maria Dobrotă spune că peste 20 […]
    Sănătate / 26 iunie 2021 • 07:58
  • Uimitorul mecanism al organismului, care ne apără de boli. Cum funcționează

    Dacă nu am fi înzestrați cu sistemul imunitar, am fi expuși la milioane de bacterii, virusuri și toxine, care ar putea face dintr-un pericol minor, precum o tăietură într-o foaie de hârtie sau o răceală, ceva fatal Răspunsul imun al organismului nu are scopul de a ne feri mereu de îmbolnăvire, ci de a opri […]
    Sănătate / 8 mai 2021 • 12:20
  • STUDIU. Consumul de chefir oprește dezvoltarea bacteriilor care cauzează boli, inclusiv Salmonella

    Un studiu recent arată că un compus din drojdia de chefir inhibă dezvoltarea bacteriilor patogene în organism, inclusiv bacteria Salmonella, care duce la cel mai comun tip de infecție alimentară Substanța din chefir întrerupe „comunicarea” dintre bacteriile dăunătoare Descoperirea i-ar putea inspira pe oamenii de știință să găsească noi modalități pentru a combate bacteriile rezistente […]
    Sănătate / 21 aprilie 2021 • 17:37
  • STUDIU. De ce este important să înțelegem microbii? „Nu avem nicio idee dacă diversitatea microbiană globală crește, scade sau rămâne la fel”

    Înțelegerea acestor minuscule organisme ar putea fi crucială pentru abordarea unor amenințări precum Covid, dar noile cercetări arată cât de puține lucruri știm Microbii ne influențează riscul de a dezvolta boli precum obezitatea, diabetul și chiar unele tipuri de cancer Înțelegerea schimbărilor care survin în diversitatea microbilor este importantă pentru înțelegerea sănătății planetei Un nou […]
    Sănătate / 21 aprilie 2021 • 08:08
  • Cornelia Catanga a murit. Era internată la Spitalul Universitar din București

    Cântăreața de muzică lăutărească a murit în cursul dimineții de vineri, 26 martie. Cornelia Catanga era internată la Spitalul Universitar din București. Cauza decesului a fost un stop cardiorespirator suprapus cu o infecție cu SARS-CoV-2. Cornelia Catanga a murit în cursul dimineții de vineri la Spitalul Universitar din București, în urma unui stop cardiorespirator suprapus […]
    Government / 26 martie 2021 • 07:59
  • Motivul pentru care nu ar mai trebui să consumăm lapte

    Un material BBC explică ce este intoleranța la lactoză și ce înseamnă lactaza. 70% din populație este intolerantă la lactoză. În viitor, laptele ar putea fi produs în laborator pentru a avea aceleași valori nutriționale precum laptele clasic de vacă, dar fără să conțină lactoză. În ultima vreme, o băutură atât de simplă precum laptele […]
    Government / 25 martie 2021 • 14:46
  • Studiu: Consumul de carne creşte riscul bolilor de inimă, diabetului sau pneumoniei

    Acest studiu se alătură descoperirilor făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care atestă că o dietă bazată foarte mult pe carne poate dăuna sănătaţii Academicienii au descoperit că fiecare 70 de grame de carne roşie consumate zilnic cresc riscul bolilor de inimă cu 15% şi al diabetului cu 30% Motivul pentru care consumul de carne […]
    Lifestyle / 3 martie 2021 • 07:49
  • Mini-roboți, injectați în organism, ar putea să te vindece de mai multe boli. Vor fi construiți în curând

    Roboțeii ar putea să te vindece, în curând, de mai multe boli Mini-roboții ar putea fi folosiți și în industria modei, dar și în repararea gropilor de pe șosele Tehnologia evoluează de la o zi la alta. Iar roboții nu mai sunt de mult niște mașinării greoaie. În curând, vor fi construiți sub forma unor […]
    Tehnologie / 19 februarie 2021 • 17:25