• Principalele teme de discuție vor fi războiul din Ucraina și războiul Israel.
  • Vor participa peste 2800 de oameni de afaceri, intelectuali și lideri politici.
  • La ediția din acest an va participa și președintele francez, Emmanuel Macron.

Astăzi începe ediția cu numărul 54 a forumului economic de la Davos, ediție ce are ca temă „Rebuilding trust”. 2800 de oameni de afaceri, intelectuali și lideri politici se întâlnesc pentru a discuta soarta lumii. Printre temele importante de dezbătut se numără războiul din Ucraina, cel dintre Israel și Hamas, dar și schimbările climatice și noutățile tehnologice, cum ar fi Inteligența artificială.

La ce decizii importante să ne așteptăm de la această ediție a forumului economic?

Conform unui document al Ministerului german al Apărării, obținut de publicația Bild, armata germană se pregătește să respingă, în format aliat, un atac rusesc. În scenariul de antrenament se conturează, pas cu pas, lună de lună, cum ar proceda Vladimir Putin, de la mobilizarea armatei la atacarea țărilor membre NATO, dar și cum ar trebui să se apere țările aliate. Conform scenariului armatei Germaniei, Putin va mobiliza 200.000 de militari, iar din vară va începe să atace țările aliate din Europa.

,,Este extrem de puțin fezabil un plan de pace în 2024 și chiar 2025. Există o explicație. Scopurile teritoriale nu sunt atinse de niciuna din părți, iar un al doilea aspect este că dacă în 2024 va continua sprijinul occidental pentru Ucraina, asistăm la un echilibru al forțelor, așa cum am asistat și în 2023. Ca atare, cel mai fezabil punct la care m-aș aștepta de la Davos, ar fi ideea de sprijin a Ucrainei”, a transmis la ALph News, Virgil Bălăceanu, general in rezervă.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210
FIORENTINA TRECE ÎN FINALA CONFERENCE LEAGUE

Sudul global se poziționează față de cele două conflicte așa cum spune românul ,,este mai aproape cămașa decât haina”, ca atare Ucraina trebuie să fie prioritatea priorități.

Cum ar apăra NATO în cazul unui astfel de scenariu

,,Un asemenea scenariu este vândut foarte bine. Cine lansează asemenea scenarii are un câștig media fantastic. Însă, din păcate noi, cetățenii în general, suntem de multe ori captați într-un asemenea sistem care are foarte multă manipulare. Războiul între federația rusă și NATO nu are substanță nu, are argumente. Rusia rămâne focalizată pe Ucraina. Este principalul său obiectiv. Ucraina reprezintă o problemă majoră pentru că ei în cultura lor, în psihologia colectivă a rușilor, nu numai în deciziile politice, Ucraina nu este un stat de sine stătător. Ucraina aparține istoric, cultural, economic și militar federației ruse. Federația rusă nu are la ora actuală o capacitate militară ca să înceapă un conflict cu NATO”, a mai transmis Virgil Bălăceanu.

Citește și